Paine

de Aletta in Piine, 26 Oct 2016 | 569 vizualizari

 

Reteta este de pe Paprika Tv,este prima oara cand fac paine si pentru prima data imi place ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 ml apa
  • un plic de drojdie uscata 7 g
  • 2 lingurite sare
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

Faina se amesteca cu sarea,drojdia si se toarna peste apa calduta treptat. Se framanta apoi se toarna ulei de masline,incorporand amandoua linguri.


Am framantat circa 10 minute,apoi am batut-o de masa de 10 ori.Se lasa la loc cald ,acoperit cu folie alimentara circa 30 de minute .


I se da forma si se pune intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se cresteaza.


Am presarat sare deasupra si faina pentru a-i da aspectul acela de iesit din brutarie.


Se coace la 160 de grade primele 10 minute apoi inca 30 la foc mai mare cca 180 de grade.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se apasa cu degetul aluatul,daca isi revine la forma imediat nu mai trebuie framantat.

2

Se poate presara mac,susan sau orice altceva preferati

3

Inainte de a baga tava cu paine in cuptor se stropeste cu apa rece pentru a se forma abur si sa capete o crusta frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Aletta 1

27.10.2016, 22:10

Mersii Rocsi draga

RuxyRux 1

27.10.2016, 22:16

Arata minunat painica ta!

Aletta 1

28.10.2016, 11:50

MERSII Rux

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Painici cu lapte (Anpan bread)