Painici cu seminte, ayran si faina graham

de mihaelar63 in Piine, 11 Noi 2019 | 2372 vizualizari

 

  Este clar ca daca pot prepara paine acasa nu imi voi cumpara. Pentru mine este o adevarata placere sa vad aluatul pufos si sa ma joc  cu el. Nu mai vorbesc de satisfactia de a manca painea facuta cu mainile tale.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina graham de grau
  • 500 gr faina alba tip 650
  • 300 gr ayran
  • 400 gr apa calduta
  • 7 gr drojdie uscata
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 linguri seminte de floarea soarelui decorticate
  • 4 linguri lapte
  • 1 varf cutit turmeric
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu seminte, ayran si faina graham:

  1.  Pregatiti si cantariti ingredientele.
  2. Eu am framantat aluatul cu ajutorul masinii de paine.
  3. Intai am pus apa, ayranul, uleiul si drojdia.
  4. Am adaugat faina graham si cea alba. La sfarsit am sarat.
  5. Am setat programul nr.16 al masinii de paine Tefal -respectiv functia de framantare.
  6. La sfarsitul programul am scos aluatul care s-a dublat, din cuva si l-am rasturnat  pe foaia de silicon, unsa cu putin ulei, pentru modelarea aluaturilor.
  7. O treime din aluat am folosit la prepararea unei foccacia.
  8. Din restul aluatului am preparat 15 painici de forma unor batonase.
  9. Pentru modelare mi-am uns mainile cu ulei de masline. Imi place ca obtin astfel o coaja usor crocanta.
  10. Painicile le-am asezat pe tava tapetata cu folie de hartie.
  11. Painicile le-am uns cu lapte amestecat cu turmeric [ cu ajutorul unei pensule de silicon ].Astfel obtin o culoare frumoasa a cojii.
  12. Am presarat pe deasupra seminte de floarea soarelui.
  13. Se lasa painicile sa dospeasca inca 30 minute. Le ung din nou cu lapte sa se hidrateze.
  14. Se da cuptorul 15 minute la 200 grade C, apoi se scade temperatura la 180 grade C.
  15. Depinde de marimea painii si de cuptor, timpul de coacere. La mine a durat 40 minute.
  16. Aceste painici pot fi folosite la mic-dejun cat si la pachetul pentru serviciu.

          Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Ayran -Ayran este o băutură de origine turcică din iaurt amestecat cu apă rece și sare, servită rece; acesta este popular în Europa de Sud-Est, Asia Mică și Orientul Mijlociu.

2

Pentru modelare mi-am uns mainile cu ulei de masline. Imi place ca obtin astfel o coaja usor crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu seminte, ayran si faina graham" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa neframantata