Placinte cu branza

de claudiaO in Piine, 15 Oct 2014 | 1858 vizualizari

 

GATA! Atat am salivat la placintele postate pe site de bucatarasi, ca intrun final mi-am luat inima in dinti si am facut si eu .
Rezultatul: delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 700 ml apa calda
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 strop de zahar pt lichefiat drojdia
  • 80 ml ulei

Umplutura:

  • 400 gr branza de vaci dulce
  • 350 gr telemea de oaie veche
  • 200 gr branza Fagaras
  • 2 linguri de smantana
  • 1 ou
  • 2 linguri de marar tocat
  • ulei pt uns tigaia
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza:

Mai intai vreau sa ii multumesc Inei, caci de la ea m-am inspirat : http://www.bucataras.ro/retete/placinte-ardelenesti-65668.html.


Am lichefiat drojdia cu putin zahar si apa si am lasat cateva minute la crescut.


Am cernut faina intrun castron,am adaugat sarea si drojdia si am inceput framantatul cu apa calda. Am obtinut un aluat destul molicel. Am turnat cate putin uleiul si am continuat framnatatul. Am acoperit cu un prosop si am lasat sa creasca aluatul, cat timp am facut compozitia de branza.


Am dat telemeaua pe razatoarea cu ochiuri mari, am pus peste ea branza de vaci, Fagarasul si oul, si pentru ca mi s-a parut totusi cam sarata, am adaugat si niste smantana. Am pus mararul si am omogenizat.


Aluatul a crescut destul , asa ca am inceput formarea placintelor: un bot de aluat intins bine cu sucitorul, adaugat in mijlioc o lingura zdravana de branza, impachetat si apoi intins usor. Am uns tigaia incinsa cu 1 lingurita de ulei si am asezat placintele, cate una, la prajit...cateva minute pe o parte, cateva pe cealalata parte.


Si gata ...sa trecem la servit zic !


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

mergea si o legatura de ceapa verde, dar nu am avut :(

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bunica 1

15.10.2014, 20:03

Sigur nu sunt cumparate?Arata foarte bine!Felicitari draga mea !

Satisfyyourcravings 1

15.10.2014, 22:01

Chiar arata super!

claudiaO 1

16.10.2014, 08:40

multumesc tuturor pt aprecieri si multumesc Bunica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Melcisori pufosi cu branza