Paine neagra cu tarate

de anca_rm in Piine, 18 Oct 2013 | 7114 vizualizari

 

Painea de casa nu se compara cu cea cumparata , cand am timp mai fac cate o paine .Incerc tot felul de combinatii .

 

INGREDIENTE

  • -500 gr faina neagra
  • -200 gr tarate
  • -drojdie un cubulet
  • -sare
  • -2 linguri ulei
  • -200 ml lapte
  • -apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra cu tarate:

Amestecam intr-un vas mai mare faina cu taratele si in mijloc facem o gaura.


Amestecam separat laptele incalzit putin cu drojdia pana cand se dizolva bine drojdia.


Turnam acest amestec in mijlocul fainii , si tragem de acolo putina faina amestecand putin .


Lasam acoperit la caldurica pentru 20 minute.


Cand a crescut drojdia amestecata cu laptele si putina faina incepem sa framantam , adaugand uleiul, sarea si apa cat este nevoie .


Trebuie sa obtinem un aluat care nu se lipeste de maini .


Acoperim din nou si lasam pana isi dubleaza volumul.


Luam aluatul si il punem intr-o forma de chec ( eu in forma de chec fac, dar se poate in orice alta forma ) si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 40 minute.


Dupa ce o scoatem din cuptor o invelim in prosop curat si o lasam la racit .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu tarate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

18.10.2013, 19:17

Si noua tare ne place painica facuta in casa

T I M E A 1

18.10.2013, 21:49

buna, buna

MotanLaOale 1

18.10.2013, 23:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Paine intermediara