Painici cu susan

de RuxyRux in Piine, 29 Oct 2012 | 1500 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 150 gr unt
  • 2 linguri ulei de palmier
  • 600 ml apa calduta
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • 1 lingura zahar ( brun)
  • 2 lingurite si 1/2 sare
  • susan( o cana)
  • galbenusuri pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu susan:

Se cerne faina si se face in mijloc o mica adancitura, se pune zaharul si drojdia uscata. pe margine punem sarea si usor usor turnam apa calduta in care am topit untul in prealabil.


Amestecam ingredientele, pana se formeaza aluatul usor, adaugam si 5 linguri de susan apoi uleiul si din nou framantam pana nu se mai lipeste de maini( daca se mai cere mai adaugati putina faina). Crestam aluatul adanc cu un cutit pana jos in forma de cruce.


Lasam aluatul la crescut acoperind vasul cu un servet pentru o ora sau pana isi dubleaza volumul.


Cand a crescut suficient, pliem aluatul de trei ori parte peste parte si formam painicile, care vor iesi mai mari decat niste chifle obisnuite. Le asezam in tava de copt tapetata cu hartie pergament. Incingem cuptorul la 200 de grade.


Ungem painicile cu galbenus si le presaram cu susan pe toata suprafata.


Le coacem pana se rumenesc frumos, in jur de 25 de minute. Cand se racesc le putem taia felii.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

mamaieelena 1

30.10.2012, 10:16

frumos si bun

MIUTA 1

30.10.2012, 15:01

RuxyRux 1

31.10.2012, 20:45

Multumesc foarte mult pentru aprecieri tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Impletituri sarate