Painici la tigaie

de AndrutzaP in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2016 | 593 vizualizari

 

O idee minunata pentru mic dejun sau ca si aperitiv. 
Reteta cu aluat.

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina
  • un praf de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 80 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 40 g crema de branza
  • 100 g bacon
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici la tigaie:

Incepem cu baconul. Intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si incinsa bine, punem baconul. Il lasam pana devine putin crocant si incepe sa se "sparga".


Cat timp se raceste baconul pregatim aluatul astfel:


Intr-un vas punem toate ingredintele pentru aluat: faina, sare, zahar, praful de copt, apa, uleiul si crema de branza. Amestecam pana se omogenizeaza bine si apoi, pe un blat infainat, framantam aluatul pana devine o bila.


Lasam aluatul sa se odihneasca aproximativ 10 minute. Intre timp maruntim baconul. Daca este bine prajit se va rupe usor cu degetele.


Punem aluatul pe blat si il amestecam cu baconul. La inceput va parea ca nu se leaga, dar, daca il framantati bine, se va omogeniza frumos.


Intindem aluatul intr-o foaie de aproximativ 0.5 cm si, cu ajutorul unui pahar, taiem painicile.


Coacem fiecare painica intr-o tigaie antiaderenta. Eu am folosit aceasi tigeie in care am prajit baconul, fara a o spala.


Serviti cu placere!


 

TIPS-URI

1

la reteta de mai sus ar merge mai multa branza si mai putin bacon.

2

aveti grija la sare deoarece baconul din comert este putin sarat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Nadyne 1

24.10.2016, 23:17

Nepotii_si_bunica 1

25.10.2016, 10:00

Bună idee!

noiinbucatarie 1

02.11.2016, 19:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu cascaval si mezeluri