Painici pufoase cu cascaval si rosmarin

de Bucataras Medi in Piine, 9 Mar 2013 | 3834 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 650 g faina
  • 330 ml apa
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 lingurita cu zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • rosmarin
  • cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici pufoase cu cascaval si rosmarin:

Aluatul l-am facut la masina. Am pus in cuva masinii ingredientele in urmatoarea ordine: zahar, sare, ulei, apa, faina, drojdie. Selectam programul pentru aluat. La finalul programului scoatem aluatul intr-un vas in care am presarat putina faina, il acoperim cu un prosop de bucatarie si il tinem la cald pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Ungem mainile cu ulei si modelam din aluat  bilute de dimensiunea unei mandarine. Cu ajutorul unui sucitor intindem fiecare biluta intr-o foaie de circa 10 cm diametru. Putem aseza painicile astfel formate pe toate intr-o tava sau fiecare painica in cate o forma asa cum am facut-o eu. Atat tava cat si formele le tapetam cu faina.

Cu ajutorul lamei unui cutit facem crestarturi in aluat dar nu foarte adanci sub  forma de patratele. Lasam la crescut. Batem bine galbenusurile si cu ajutorul unei pensule ungem painicile. Presaram pe fiecare painica in parte cascaval ras si rosmarin.

Dam la cuptor pentru circa 20 minute. Painicile trebuie sa fie bine facute si frumos rumenite.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici pufoase cu cascaval si rosmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

marianascarlat 1

10.03.2013, 08:15

Bune si apetisante!

ianculubita 1

10.03.2013, 11:05

Ce bune trebuie sa fie!!

mamaieelena 1

10.03.2013, 13:47

vreau si eu sa pap din painici

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher