Pajitura cu blat de nuca si crema de nuca de cocos

de Dea_Dea in Prajituri, 3 Mai 2013 | 1764 vizualizari

 

O combinatie de retete! :) Cum este obiceiul meu sa combin , dar care a iesit minunata!

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 5 oua
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • o lingurita praf de copt.

SIROP:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom

CREMA:

  • 400 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 200 ml frisca
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri nuca de cocos colorata

ORNAT:

  • nuca macinata
  • nuca de cocos cocorata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pajitura cu blat de nuca si crema de nuca de cocos:

BLAT:


Se bat albusurile spuma cu apa si praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine compozitia lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei . Se adauga nuca macinata se omogenizeaza , iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Se pune in tava(20x30)tapetata cu hartie de copt . Se da la cuptorul preincalzit la foc potivit 40-45 min.

Se scoate si se lasa la racit pe gratar.


SIROP:


Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, apoi se adauga esenta de rom si se lasa la racit.


CREMA:


Laptele cu grisul, zaharul,frisca si esenta de vanilie se pune pe foc pana se ingroasa, se adauga nuca de cocos si se mai lasa 5 min.


Blatul se taie in doua si se insiropeaza. Se pune jumatate de blat , jumatate de crema, partea cealalta de blat si deasupra iarasi crema.


Se orneaza cu nuca macinata si nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

Nuca din blat se poate inlocui cu mac.

2

La crema in loc de frisca se poate pune unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pajitura cu blat de nuca si crema de nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

angyb 1

03.05.2013, 14:47

la o felie ma inscriu si eu

Rocsi 1

03.05.2013, 22:12

O combinatie delicioasa..O bucatica si pentru mine

adry88 1

04.05.2013, 08:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu dulceata si nuca