Paleuri cu ciocolata

de Geanina87 in Dulciuri, 22 Ian 2014 | 14112 vizualizari

 

Sunt absolut delicioase si foarte fragede. Multumesc Inei pentru reteta! >:D

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata
  • Decor:
  • ciocolata topita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paleuri cu ciocolata:

Se mixeaza untul moale cu zaharul pudra,apoi se adauga ouale,coaja rasa de lamaie,esenta si faina putin cate putin.Mixam in continuare pana va iesi o compozitie spumoasa.

Cu ajutorul unui sac-a-poch sau a unei seringi de ornat (se poate si cu o punga taiata intr-un colt) spritam cate putin din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Sa lasati spatiu suficient intre ele, ca altfel se vor lipi. Dam tava la cuptorul preincalzit 180° pentru 10 minute sau pana cand marginile fursecurilor devin aurii. Am copt 6 tavi.

Frisca si ciocolata se pun pe baie de aburi pana se topeste ciocolata.Omogenizam cu un tel,dupa care lasam la rece cateva ore bune(cine are rabdare poate lasa peste noapte),iar apoi se mixeaza si se foloseste la lipirea paleurilor. Se glaseaza cu ciocolata topita si se trece repede-repede la savurarea lor :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Paleuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac din...bile