Panacotta cu portocale si menta

de boscodina in Prajituri, 10 Aug 2009 | 3993 vizualizari

 

Un dulce delicat, aromat si imbatator de simturi :)

 

INGREDIENTE

  • 500ml frisca lichida
  • sucul de la 2 portocale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 75g zahar
  • 3 linguri de frunze de menta taiate
  • 7g gelatina
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 75 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panacotta cu portocale si menta:

Se pun intr-o cratita pe foc: frisca lichida, sucul de portocale, coaja rasa de la o portocala, sucul de lamaie si zaharul . Se lasa la foc mijlociu pana smantana e fierbinte, nu sa fiarba. Se lasa sa se raceasca.
Separat se pun 75 ml apa la fiert, dupa ce a dat in clocot se adauga frunzele de menta taiate marunt Se acopera cu o farfurita si se lasa aproximatv 10 minute. Se strecoara infuzia rezultata si se mai pune pe foc cat sa fie fierbinte . Se toarna intr-un castron si se dizolva gelatina in el. Se toarna gelatina prin strecuratoare in lichidul de frisca rece, se amesteca pentru omogenizare si se pune in forme.In 4-5 ore este gata inchegata si poate fi servita.

TIPS-URI

1

infuzia de menta se poate face cu sirop de zahar in care se pun frunzele la macerat pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panacotta cu portocale si menta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu frisca si glazura oglinda