Pancakes cu ricotta si fructe de padure

de Oana in Prajituri, 22 Apr 2012 | 2786 vizualizari

 

Deliciu extrem, fara comparatie!

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • o cutie ricotta- 250 g
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 200 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 10 g unt
  • Pentru sos:
  • 400 g fructe de padure asortate (congelate)
  • 3 linguri zahar
  • 50 ml apa
  • Pentru decor:
  • 200 ml smantana lichida pentru frisca
  • o lingura cu varf zahar pudra
  • frunzulite de menta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancakes cu ricotta si fructe de padure:

Fructele de padure se decongeleaza si se pun intr-o craticioara impreuna cu apa si zaharul. Se pune craticioara pe foc si cand incepe sa fierba se mai lasa 5 minute. Se strecoara fructele iar siropul se mai lasa la fiert pana scade si se ingroasa usor. Se lasa apoi la racit.


Se amesteca intr-un castron ricotta cu galbenusurile si zaharul. Se mixeaza bine, apoi se adauga laptele. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste amestecul de branza si se amesteca cu mixerul la viteza mica. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga in compozitia de branza in doua prize, amestecand usor cu o spatula, de sus in jos. Se incinge untul intr-o tigaie si se coc clatitele. Se pun in tigaie cu o lingura mare si se niveleaza usor. Cand incep sa apare mici basicute se intoarce clatita pe partea cealalta.


Se servesc clatitele cu fructe de padure, sos cald, un mot de frisca si frunzulite de menta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu ricotta si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Cris2711 1

24.04.2012, 14:07

Sim0na 1

24.04.2012, 19:14

Foarte bune!

deliciousflavours 1

25.04.2012, 10:06

Hmmm...un desert delicioooosss!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitane cu crema de cafea