Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta

de Rocsi in Prajituri, 8 Sep 2015 | 3849 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 4 linguri faina
    • 100 gr nuca macinata
    • 2 lingurite praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    Crema:
    • 350 ml frisca lichida
    • 250 gr ciocolata cu lapte
    • 100 gr ciocolata amaruie cu menta
    • 2 lingurite esenta de menta
    • 1/2 cana zmeura
    • trufe de ciocolata pentru decor
    • merisoare pentru decor
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta:

Incepem cu pregatirea cremei: Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Punem pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Luam de pe foc, dam la rece 5-6 ore. Dupa acest timp o scoatem si o mixam, la viteza mare, pana devine spuma, adaugam esenta de menta. Dam crema la rece pana asamblam prajitura.

Blatul: Mixam ouale spuma cu zaharul. Adaugam praful de copt, esenta, nuca macinata, iar la final faina cernuta. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam. Bagam blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute. Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca. Peste blatul rece punem putina crema, o intindem, asezam zmeura. Punem restul de crema, o nivelam usor. O dam la rece pentru vreo 2 ore, o portionam si o decoram cu trufe de ciocolata si merisoare. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si nuca