Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta

de Rocsi in Prajituri, 8 Sep 2015 | 1103 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 4 linguri faina
    • 100 gr nuca macinata
    • 2 lingurite praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    Crema:
    • 350 ml frisca lichida
    • 250 gr ciocolata cu lapte
    • 100 gr ciocolata amaruie cu menta
    • 2 lingurite esenta de menta
    • 1/2 cana zmeura
    • trufe de ciocolata pentru decor
    • merisoare pentru decor
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta:

Incepem cu pregatirea cremei: Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Punem pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Luam de pe foc, dam la rece 5-6 ore. Dupa acest timp o scoatem si o mixam, la viteza mare, pana devine spuma, adaugam esenta de menta. Dam crema la rece pana asamblam prajitura.


Blatul: Mixam ouale spuma cu zaharul. Adaugam praful de copt, esenta, nuca macinata, iar la final faina cernuta. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam. Bagam blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute. Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca. Peste blatul rece punem putina crema, o intindem, asezam zmeura. Punem restul de crema, o nivelam usor. O dam la rece pentru vreo 2 ore, o portionam si o decoram cu trufe de ciocolata si merisoare. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Rocsi 1

10.09.2015, 21:21

Multumesc Dantes

T I M E A 1

12.09.2015, 19:03

ce prajitura buna ai facut!

Rocsi 1

12.09.2015, 21:30

Multumesc Timea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana