Pandispan cu budinca de vanilie si fructe

de Valclaudia in Prajituri, 1 Dec 2016 | 10705 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 5 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 7 linguri faina alba
  • 500 ml lapte rece
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 2 banane
  • seminte de rodie
  • 6-7 fructe de kiwi
  • 2 plicuri gelatina rosie pentru deserturi
  • 500 ml zeama din compot
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu budinca de vanilie si fructe:

Pentru blat separam ouale.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se albesc.

Turnam in fir subtire uleiul, apoi apa minerala, mixand incontinuu.

In aceasta compozitie, incorporam spuma de albusuri si faina, usor sa nu iasa aerul din spuma.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.

Turnam compozitia in tava si dam apoi tava la cuptor, pentru 35 minute.

Facem testul cu scobitoarea, daca blatul este copt il scoatem si il lasam in tava la racit.

Punem 400 ml lapte la incalzit, cu 3 linguri de zahar.

Diluam budinca in 100 ml lapte rece, apoi o incorporam in laptele fierbinte din oala.

Amestecam pana se ingroasa.

Turnam budinca fierbinte peste blat, nivelam.

Curatam fructele de kiwi si bananele, le feliem si le asezam peste budinca calda.

Presaram si semintele de rodie.

Punem 400 ml zeama de compot la incalzit. Praful de gelatina il diluam in 100 ml zeama de compot rece, apoi il turnam peste lichidul fierbinte si amestecam pana se ingroasa.

Turnam gelatina fierbinte peste fructe, lasam la inchegat pana a doua zi.

Portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu budinca de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

deyutzky 1

02.12.2016, 10:02

O bunatate!

shukly 1

02.12.2016, 17:03

De aratat, arata aproape ok, dar nu are nimic deosebit in ea. O aruncatura de fructe peste o budinca din plic si niste compot cu gelatina.
Eu nu as putea sa ofer cuiva asa ceva. Chiar nu inteleg entuziasmul tuturor. Ce bunatate?

Rahela Velicu 1

05.12.2016, 16:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Agar agar cu fructe de padure