Pandispan cu budinca de vanilie si fructe

de Valclaudia in Prajituri, 1 Dec 2016 | 1738 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 5 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 7 linguri faina alba
  • 500 ml lapte rece
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 2 banane
  • seminte de rodie
  • 6-7 fructe de kiwi
  • 2 plicuri gelatina rosie pentru deserturi
  • 500 ml zeama din compot
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu budinca de vanilie si fructe:

Pentru blat separam ouale.


Preincalzim cuptorul la 175 grade C.


Batem albusurile spuma cu un praf de sare.


Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se albesc.


Turnam in fir subtire uleiul, apoi apa minerala, mixand incontinuu.


In aceasta compozitie, incorporam spuma de albusuri si faina, usor sa nu iasa aerul din spuma.


Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.


Turnam compozitia in tava si dam apoi tava la cuptor, pentru 35 minute.


Facem testul cu scobitoarea, daca blatul este copt il scoatem si il lasam in tava la racit.


Punem 400 ml lapte la incalzit, cu 3 linguri de zahar.


Diluam budinca in 100 ml lapte rece, apoi o incorporam in laptele fierbinte din oala.


Amestecam pana se ingroasa.


Turnam budinca fierbinte peste blat, nivelam.


Curatam fructele de kiwi si bananele, le feliem si le asezam peste budinca calda.


Presaram si semintele de rodie.


Punem 400 ml zeama de compot la incalzit. Praful de gelatina il diluam in 100 ml zeama de compot rece, apoi il turnam peste lichidul fierbinte si amestecam pana se ingroasa.


Turnam gelatina fierbinte peste fructe, lasam la inchegat pana a doua zi.


Portionam si servim.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu budinca de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

deyutzky 1

02.12.2016, 10:02

O bunatate!

shukly 1

02.12.2016, 17:03

De aratat, arata aproape ok, dar nu are nimic deosebit in ea. O aruncatura de fructe peste o budinca din plic si niste compot cu gelatina.
Eu nu as putea sa ofer cuiva asa ceva. Chiar nu inteleg entuziasmul tuturor. Ce bunatate?

noiinbucatarie 1

05.12.2016, 16:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Eclere