Pandispan cu caise uscate si cappuccino

de T I M E A in Prajituri, 22 Feb 2013 | 7834 vizualizari

 

As manca pandispan in orice combinatie de fructe si am incercat si varianta cu fructe deshidratate.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 150 gr faina
  • 3 linguri apa
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahr vanilat
  • 250 gr caise deshidratate

Sos:

  • 50 gr ciocolata
  • 1 lingurita unt
  • 50 ml apa
  • 2 linguri cappuccino
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu caise uscate si cappuccino:

Inainte de toate punem caisele intr-un bol si turnam apa peste ele. Lasam la hidratat minim 3 ore.

Mixam ouale intregi pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 2-3 minute. Apoi turnam treptat uleiul si apa mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al. 

Caisele hidratate le taiem in bucatele mai mici si le asezam peste compozitia de mai sus.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea pt a ne asigura ca blatul este copt.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca usor apoi taiem prajitura cubulete si asezam cuburile pe un platou.

Punem intr-un vas pe foc apa si cappuccino pana se incalzeste. Luam de pe foc si adaugam untul si ciocolata si amestecam pana se topesc. (eu am mai adaugat putin praf de cappuccino dupa si mi-au ramas mici punctulete neomogenizate voi nu faceti la fel :) ) 

Turnam sosul peste cuburile de prajitura lasand sa curga si pe langa pt ca se insiropeaza cu acest sos si partea de jos.

Dam la frigider minim o ora inainte de a servi.

 

TIPS-URI

1

Putem folosi orice alte fructe uscate

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu caise uscate si cappuccino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu branza, visine si bezea