Pandispan cu capsuni

de ela in Prajituri, 13 Mai 2014 | 5956 vizualizari

 

aveam o tava care se cerea inaugurata de ceva ani...si niste oua care trebuiau folosite urgent...asa ca....

 

INGREDIENTE

  • 600gr capsuni+2linguri zahar pudra+1lingura gris
  • 12oua
  • 6linguri zahar alb
  • 6linguri zahar brun
  • 1plic zahar vanilat
  • 1praf de sare
  • 1plic praf de copt
  • 12linguri faina
  • 1lingurita esenta vanilie
  • 3linguri ulei
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu capsuni:

Capsunile le curatam de codite,le spalam,le taiem bucati mai mici si le punem la scurs intr-o sita,acoperite cu zaharul pudra.

Cernem faina cu praful de copt.

Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul alb si cel brun(daca nu aveti brun,puneti alb,dar blatul nu va capata acea culoare aurie pe care o da zaharul brun)Batem bine dupa fiecare lingura de zahar.Adaugam treptat galbenusurile,zaharul vanilat si esenta de vanilie.Incorporam si faina,amestecand usor de jos in sus.Adaugam si jumatate din capsuni si amestecam usor.Punem si uleiul si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam in ea compozitia.Restul de capsuni le presaram cu gris si le asezam peste blat.Dam la cuptorul preincalzit aprox 25minute,facem testul cu scobitoarea.Dupa ce oprim focul mai lasam cateva minute pandispanul in cuptor cu usa intredeschisa,ca sa nu se lase cand il scoatem brusc la alta temperaturaPudram dupa ce s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu capsuni, budinca si frisca