Pandişpan cu cireşe şi coacăze roşii

de diaconta in Prajituri, 12 Iun 2011 | 10525 vizualizari

 

Imi plac prajiturile cu fructe si imi era tare dor de o prajitura cu muuuuuuulte fructe.Am ales ciresele si coacazele rosii ,iar pentru blat m-a inspirat "pandispanul genovez" postat de AlexJ.Rezultatul a fost o "nebunie de fructe" ,o combinatie delicioasa de dulce acrisor, intr-un blat neasteptat de pufos.

 

INGREDIENTE

Pandişpan:

  •        6 ouă
  •        180 gr zahăr tos
  •        180 gr făină
  •        30 gr unt topit
  •        250 gr cireşe fără sâmburi
  •        200 gr coacăze roşii
  •        Sare

Cremă:

  •        250 gr Mascarpone
  •        150 gr unt
  •        3 linguri zahăr pudră
  • Jeleu:
  •   200 gr cireşe fără sâmburi
  •        2 linguri zahar
  •        300 ml sirop fructe de pădure
  •        2 linguri amidon alimentar
  • Decor:
  •        Frişcă
  •        Cireşe,coacăze
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan cu cireşe şi coacăze roşii:

Pandişpan:

Ouale se pun intregi impreuna cu zaharul intr-un vas termorezistent.Se umple o cratita de jumatate cu apa si se pune pe foc sa fiarba.Cand a fiert ,se ia de pe foc si se pune vasul cu ouale si zaharul deasupra cratitei cu apa fierbinte.Se mixeaza sau se bate cu telul pana cand compozitia devine spumoasa,de consistenta unei smantani.Se scoate vasul din cratita cu apa si mixam in continuare pana la racire.

Se adauga faina,amestecand usor,avand grija sa nu pierdem aerul din compozitie,acesta fiind singurul agent de crestere a prajiturii.

 Se adauga apoi si untul topit si racit,turnandu-l usor pe marginea vasului si amestecand usor pana la incorporarea sa.

 Coacazele rosii le-am adaugat usor in compozitie (mi-ar fi placut sa se vada in blat ca niste bilute,din pacate nu a fost asa,doar gustul acrisor e parca o surpriza in fiecare bucatica).

Se pune compozitia intr-o tava tapetata si deasupra se aseaza ciresele din care s-a scos samburele.Am avut cirese foarte dulci ,asa ca am preferat sa nu mai adaug zahar.

Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa 20 -25 de minute.Se va verifica cu scobitoarea cand este copt.

Se pune pe un platou si se lasa sa se raceasca.

 Crema:

Crema Marcarpone se amesteca cu untul si zaharul pudra.
Jeleu:
Ciresele fara samburi se amesteca cu zaharul.Se adauga siropul si amidonul.Se pune pe foc si se fierbe pana cand se obtine consistenta dorita.Se lasa sa se raceasca suficient cat sa-l putem pune peste crema.

Asamblare:

Peste blatul racit,se pune crema,apoi jeleul de cirese si decoram cu frisca si fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandişpan cu cireşe şi coacăze roşii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu nuca si cacao