Pandişpan cu cremă de vanilie şi portocală

de diaconta in Prajituri, 28 Ian 2014 | 7268 vizualizari

 

Una din acele prăjituri despre care pot să afirm cu convingere că e „bună de te lingi pe degete”.O prăjitură delicată,atât de pufoasă şi aromată,că poţi să mănânci juma’ de tavă fără suflare.Chiar şi mama,care nu mănâncă foarte multe dulciuri,şi-a luat la îndemână o farfurie plină.
Iar ceea ce-mi mai place la prajitura asta este ca e o reţetă foarte simplă,cu ingrediente puţine.

 

INGREDIENTE

Pentru pandişpan (tava de 40x32 cm,daca doriti un blat mai înalt,folositi o tava mai mica):

  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 210 g faina
  • vanilie
  • Un praf de sare

Pentru crema de vanilie si portocala:

  • 250 ml frisca
  • 1 plic budinca vanilie
  • 400 ml lapte
  • Zeama de la o portocala
  • 3 linguri zahar pudra
  • Vanilie

Pentru decor:

  • Cirese confiate
  • 50 g ciocolata alba
  • Perlute de zahar roz
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan cu cremă de vanilie şi portocală:

Pandispanul e foarte simplu de pregatit,va trebuie doar un mixer bun si …rabdare.


Am mixat cele 7 oua cu zaharul si sarea 15-20 de minute,pâna isi tripleaza volumul si obtinem aproape consistenta blatului ce-l punem in tava.


Este nevoie sa fie mixate asa mult timp,deoarece nu folosim praf de copt,iar blatul va creste datorita aerului încorporat la mixare.


Am adaugat faina în doua reprize,amestecând usor cu un tel sau cu o paleta de lemn sau plastic,având grija sa pastram volumul compozitiei.


Am golit compozitia într-o tava cu hârtie de copt si am pus tava la cuptor la 170 de grade 20-25 de minute.


In tot acest timp ,nu deschideti cuptorul,nici macar dupa cele 15 minute.


Dupa acest timp am verificat daca este copt si l-am lasat sa se raceasca în cuptor.


Dupa ce s-a racit complet l-am taiat în doua pe orizontala si am pus crema,preparata astfel:


Praful de budinca l-am amestecat cu zaharul pudra si zeama de portocala.


Laptele l-am pus la fiert ,când a început sa fiarba,am luat de pe foc,am adaugat budinca,am pus iarasi pe fos si am lasat pâna s-a îngrosat amestecand cu un tel sa nu se lege de cratita.


Am pus vanilia si am lasat-o sa se raceasca.


Am mixat frisca,apoi am amestecat-o cu budinca rece.


Am umplut pandispanul si am pastrat putina crema pentru decor.


Pentru decor am mai folosit cirese confiate si ciocolata alba.


Se lasa câteva ore la frigider,apoi se feliaza si se manânca pâna nu dispare de pe farfurie.




S-aveţi pofta!!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandişpan cu cremă de vanilie şi portocală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

diaconta 1

30.01.2014, 09:22

Ruxy cu siguranta e al tau,langa felia de prajitura

diaconta 1

30.01.2014, 09:22

Multumesc fetelor

Madelline 1

12.02.2014, 00:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si caramel