Pandişpan cu cremă de vanilie şi portocală

de diaconta in Prajituri, 28 Ian 2014 | 10220 vizualizari

 

Una din acele prăjituri despre care pot să afirm cu convingere că e „bună de te lingi pe degete”.O prăjitură delicată,atât de pufoasă şi aromată,că poţi să mănânci juma’ de tavă fără suflare.Chiar şi mama,care nu mănâncă foarte multe dulciuri,şi-a luat la îndemână o farfurie plină.
Iar ceea ce-mi mai place la prajitura asta este ca e o reţetă foarte simplă,cu ingrediente puţine.

 

INGREDIENTE

Pentru pandişpan (tava de 40x32 cm,daca doriti un blat mai înalt,folositi o tava mai mica):

  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 210 g faina
  • vanilie
  • Un praf de sare

Pentru crema de vanilie si portocala:

  • 250 ml frisca
  • 1 plic budinca vanilie
  • 400 ml lapte
  • Zeama de la o portocala
  • 3 linguri zahar pudra
  • Vanilie

Pentru decor:

  • Cirese confiate
  • 50 g ciocolata alba
  • Perlute de zahar roz
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan cu cremă de vanilie şi portocală:

Pandispanul e foarte simplu de pregatit,va trebuie doar un mixer bun si …rabdare.

Am mixat cele 7 oua cu zaharul si sarea 15-20 de minute,pâna isi tripleaza volumul si obtinem aproape consistenta blatului ce-l punem in tava.

Este nevoie sa fie mixate asa mult timp,deoarece nu folosim praf de copt,iar blatul va creste datorita aerului încorporat la mixare.

Am adaugat  faina în doua reprize,amestecând usor cu un tel sau cu o paleta de lemn sau plastic,având grija sa pastram volumul compozitiei.

Am golit compozitia într-o tava cu hârtie de copt si am pus tava la cuptor la 170 de grade 20-25 de minute.

In tot acest timp ,nu deschideti cuptorul,nici macar dupa cele 15 minute.

Dupa acest timp am verificat daca este copt si l-am lasat sa se raceasca în cuptor.

Dupa ce s-a racit complet l-am taiat în doua pe orizontala si am pus crema,preparata astfel:

Praful de budinca l-am amestecat cu zaharul pudra si zeama de portocala.

Laptele l-am pus la fiert ,când a început sa fiarba,am luat de pe foc,am adaugat  budinca,am pus iarasi pe fos si am lasat pâna s-a îngrosat amestecand cu un tel sa nu se lege de cratita.

Am pus vanilia si am lasat-o sa se raceasca.

Am mixat frisca,apoi am amestecat-o cu budinca rece.

Am umplut pandispanul si am pastrat putina crema pentru decor.

Pentru decor am mai folosit cirese confiate si ciocolata alba.

Se lasa câteva ore la frigider,apoi se feliaza si se manânca pâna nu dispare de pe farfurie.

 

 

S-aveţi pofta!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandişpan cu cremă de vanilie şi portocală" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de vinete cu ciuperci si ardei

pe 24.01 la 21:18

Rata cu cartofi la cuptor

pe 24.01 la 19:52

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

pe 24.01 la 19:13

Salata de citrice cu burrata

pe 24.01 la 18:51

Parizer de pui facut in casa

de katty 7

pe 24.01 la 11:34

TOP
utilizatori

mihaelar63

7027 puncte

katty

4779 puncte

dantes

3181 puncte

Gherca Daniela

2299 puncte

madi_marin

2120 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de vinete cu ciuperci si ardei

pe 24.01 la 21:18

Rata cu cartofi la cuptor

pe 24.01 la 19:52

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

pe 24.01 la 19:13

Salata de citrice cu burrata

pe 24.01 la 18:51

Parizer de pui facut in casa

de katty 7

pe 24.01 la 11:34

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura parlament