Pandispan cu piersici si frisca

de RuxyRux in Prajituri, 13 Dec 2012 | 2168 vizualizari

 

Ieri de hramul Sf. Spiridon am participat intr-un cadru festiv la o masa deosebita si am mancat una dintre cele mai bune si deosebite prajituri cu piersici( de post) pregatite de maicute, nu va puteti imagina ce minunatii pot iesi din mainile lor...spunea cineva si mare dreptate avea ca au gustul raiului ceresc. Fara a avea nici cea mai mica pretentie ca aceasta prajitura poate fi asemenea celei de la maicute, va pot spune ca este una delicioasa...:)....am incercat sa deslusesc ce anume ingrediente ar contine si m-am gandit sa o prepar cu blat de pandispan...ele au preparat-o cu un blat de post. care semana perfect cu pandispanul..mai mult ca sigur dulceata si compotul erau trudite de manutele lor...daca aveti dulceata de piersici si compot facute in casa e cu mult mai bine...daca nu, ne vom multumi cu ce gasim :)...promit sa revin daca descopar reteta :)

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar brun( pudra)
  • 7 linguri de faina
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 2 linguri de
  • 1 borcan de piersici din compot
  • 3 gr agar-agar( sau puneti jeleu de la Dr, Oetker, tort Jelee 1 plic)
  • 1/2 borcan de gem de piersici
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu piersici si frisca:

Este o prajitura extrem de simpla iar combinatia este incredibil de delicioasa.


Se face blatul:


1. Albusurile se bat spuma la mixer, apoi se scot si se pastreaza intr-un bol.


2. Se pun galbenusurile in vasul de mixer, se adauga zaharul si vanilia si se mixeaza foarte bine, apoi faina lingura cu lingura bine cernuta si afanata inainte.


3. Cand sunt bine mixate se amesteca cu albusurile prin invaluire cu o lingura de jos in sus.


4. Se pune in tava de cuptor o foaie de copt unsa cu ulei( pe deasupra) compozitia si se niveleaza bine.


5. Se coace pentru 10 minute la 180 de grade.( Puteti face testul cu scobitoarea insa eu zic ca nu e cazul).


6. Se lasa la racit si se taie in trei bucati mici transversal( ca in imagine)


7. Frisca se bate putin apoi se pune zeama de lamaie si zaharul si se va intari precum o crema. Se pune putin la rece. Daca dorim punem si un praf de vanilie.


8. 3/4 din piersicile din borcan le vom face piure la blender, iar sfertul ramas le vom taia in bucati mici.


9. Daca folosim tort jelee il utilizam exact cum scrie pe plic si-l vom fierbe 1 min dupa ce l-am amestecat cu siropul de compot. Apoi amestecam compozitia rezultata cu piureul de piersici si cu gemul, apoi vanilia si bucatile de piersica din compot.


10. Daca folosim agar-agar, vom amesteca cu 25 ml apa si cu 25 ml de compot si apoi vom fierbe 5 minute( sau utilizam cu scrie pe prospect) apoi amestecam cu compozitia de piersici. Trebuie sa semene usor cu un jeleu si totusi sa aiba textura unui gem.


Asamblarea este partea cea mai usoara, foaie, frisca, foaie frisca apoi foaie si din nou frisca iar deasupra vom pune jeleul de piersici.


Nu stiu cat de reusite o sa vi se para fotografiile, poate nu atat de reusite pe cat mi-as fi dorit, insa gustul e unul deosebit de bun!


 

TIPS-URI

1

pentru prajitura din imagine eu am dublat cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu piersici si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

RuxyRux 1

14.12.2012, 17:21

Crisssss ma bucur

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:33

Super!

RuxyRux 1

16.12.2012, 19:20

Multumesc tare mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese