Panna Cotta

de aziz in Dulciuri, 24 Feb 2011 | 4605 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru smantina pt frisca
  • 100 gr zahar
  • zahar vanilat
  • 2 plicuri cu gelatina
  • 6 linguri cu apa rece
  • pt cosulete:
  • foi de placinta
  • sirop:
  • capsuni
  • zahar
  • fructe de padure
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta:

se incalzeste smantina cu zaharul si zaharul vanilat si se mesteca pina la topirea zaharului.gelatina se hidrateaza cu cele 6 linguri de apa rece si se adauga in smantina calda pina la topire dar nu se tine pe foc sa nu fiarba.se spreiaza paharele sau formele  cu ulei ceva cu gust neutru si se toarna compozitia se da la rece citeva ore sau de pe o zi pe alta.cosuletele se decupeaza si se pun in forme de cup cake sau savarina se pun in mijloc fasole uscate si se dau la cuptor 6-8 minute pina se rumenesc se scot si se lasa la racit nu se umplu decit in mom servirii.siropul:capsunile se pun cu zahar citeva ore sau de pe o zi pe alta (e nevoie de o cutie)pina se formeaza siropul apoi se pune pe aragaz pt a se topi zaharul se da citeva clocote si se adauga si fructele de padure lasam sa fiarba 10 minute se adauga in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dansul lebedelor