Panna Cotta

de Xandrinne in Dulciuri, 2 Sep 2011 | 3469 vizualizari

 

Am facut si eu panna cotta si am ramas impresionata de reteta; am folosit metoda lui Teo (gospodini)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frisca lichida (smantana dulce)
  • 50 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 50 ml lapte
  • 5 g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta:

Am lasat gelatina sa se hidrateze in putina apa rece, cca 5 minute.

Frisca am pus-o pe foc, impreuna cu zaharul; cum am vazut ca da sa fiarba am adaugat gelatina si laptele rece. Am amestecat rapid, pentru incorporare, si am tras vasul de pe foc. Am pus si vanilia. Amestecul obtinut l-am turnat in forme de silicon. Am dat la rece.

Am pus deasupra capsune, proaspete, usor zdrobite cu furculita si putin sirop (sirop pe care si l-au lasat capsunele presarate cu un pic de zahar).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Panna Cotta-0
Panna Cotta-1
Panna Cotta-2
Panna Cotta-3

COMENTARII (12)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

03.09.2011, 13:50

bun de papat

jolygina

jolygina 1

03.09.2011, 14:03

foarte bine arata

Rocsi

Rocsi 1

03.09.2011, 15:36

mmm si cu capsuni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!