Panna cotta

de Meea in Dulciuri, 7 Mar 2016 | 1256 vizualizari

 

Ce poate fi mai elegant decat torturile insiropate biiine si panna cotta? Desert specific italienesc si totodata specific doamnelor rafinate si cochete! De 8 martie,am pregatit impreuna cu prietena mea,Ligia, panna cotta pentru toate femeile dragi noua. Reteta pe cat este de simpla pe atat de mult incanta orice moft,va asigur! Pregatiti si voi acest desert pentru rasfat propriu sau pentru doamnele dragi din jurul vostru!
          Va doresc o zi frumoasa si speciala, de 8 MARTIE ♥ !
-KSSS

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte
  • 70g zahar
  • un plic gelatina
  • esenta de vanilie
  • colorant alimentar (galben)
  • decor:
  • fructe de padure
  • ananas
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta:

Granulele de gelatina le lasam la umflat in 2-3 lingurite de lapte rece.
Punem pe foc laptele,frisca lichida si zaharul si le omogenizam. Lasam pe foc 1-2 minute pana cand zaharul s-a topit si este pe punctul de fierbere si adaugam si vanilia.


Stingem focul si lasam smantana deoparte 1-2 minute. Adaugam apoi gelatina umflata si amestecam bine.
Punem vasul pentru panna cotta oblic intr-un cofrag de oua (sau orice altceva va este la indemana) si punem panna cotta cat sa acopere jumatate din vas (uitati-va la poza de mai jos si veti intelege mai bine).


Lasam panna cotta la frigider 1-2 ore sau la congelator (daca va grabiti).Dupa ce s-a intarit,umplem cealalta jumatate de vas cu panna cotta amestecata cu colorant alimentar galben si lasam la frigider pana se intareste.
Decoram cu bucati de ananas si fructe de padure.


Gata treaba! Acum sa trecem la rasfat!

 

TIPS-URI

1

Reteta pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/03/panna-cotta.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

10.03.2016, 23:18

Si eu doresc

Meea 1

11.03.2016, 18:32

Va astept!!

noiinbucatarie 1

16.03.2016, 23:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu sos de caramel