Panna Cotta cu Amarulla

de miremirc in Dulciuri, 6 Aug 2012 | 5928 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte
  • 15 g gelatina granulata (1 plic si jumatate )
  • 50 g zahar pudra
  • 100 ml lichior Amarulla
  • esenta de vanilie
  • Decor :
  • biscuiti Amarettini
  • sirop de ciocolata Nesquik
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta cu Amarulla:

Hidratam 4 g gelatina in 2 lg apa rece, timp de 10 minute. Punem lichiorul intr-o cratita, pe foc mic sa se incalzeasca, dar fara sa fiarba, apoi topim gelatina in el. Il turnam in 4 boluri de sticla (cca 200 ml fiecare) si dam la congelator pana pregatim panna cotta (sau la frigider pentru 1 ora)

Restul de gelatina (adica 11 g) o hidratam in 100 ml apa rece.

Smantana o amestecam cu laptele si zaharul pudra (eu am folosit 80 g ). Punem pe foc mic sa se incalzeasca, adaugam esenta de vanilie, iar in acest amestec topim gelatina pe care am hidratat-o timp de 10 minute. Amestecam bine

Acest amestec il turnam in mod egal peste jeleul de Amarulla si dam la frigider pentru minim 3 ore.

Dupa "expirarea" celor 3 ore , scoatem bolurile din frigider, le scufundam pentru cateva secunde in apa fiarta si rasturnam pe farfurioara.

Decoram cu sirop de ciocolata Nesquik si cu biscuiti Amarettini.

Panna Cotta cu Amareto este un desert delicios, rapid, rece , fin si usor de realizat.

Spor la treaba ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta cu Amarulla" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu sos de caramel