Panna cotta cu ciocolata si cafea

de miremirc in Dulciuri, 28 Oct 2012 | 20259 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri gelatina granule (20 g)
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml espresso indulcit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu ciocolata si cafea:

Punem gelatina la hidratat in 150 ml apa rece, timp de 10 minute

Laptele, zaharul si smantana le punem intr-o craticioara pe foc mic. Amestecam pana se topeste zaharul si laptele incepe sa fiarba.


Luam craticioara de pe foc, adaugam espresso indulcit (care si el este fierbinte, pentru ca tocmai l-am facut ), ciocolata taiata bucatele mici (eu am folosit 100 g ciocolata alba si 100 g ciocolata cu lapte - asta am avut in casa, dar cine doreste o panna cotta mai inchisa la culoare trebuie sa foloseasca ciocolata neagra), amestecand pana se topeste toata ciocolata. La sfarsit adaugam gelatina hidratata si topita pe foc mic. (fara sa fiarba, deoarece isi pierde proprietatile) Turnam intr-o forma de chec (11*31 cm) stropita cu apa rece si tapetata cu folie alimentara sau in 8 forme de sticla.




Dam la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata, apoi rasturnam pe un platou de servit.


Decor : diverse decoratiuni de ciocolata sau sirop de ciocolata .


Sugestie : pentru obtinerea unei panna cotta mai cremoase si mai consistente, puteti inlocui laptele cu smantana pentru frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

getix 1

11.06.2013, 08:49

arata nemaipomenit, la favo.

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 06:41

o bunatate

ryta 1

04.01.2014, 16:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort joffre cu portocale