Panna cotta cu portocale şi rom

de sisterskitchen in Prajituri, 15 Feb 2013 | 2033 vizualizari

 

Ne place panna cotta. Fie cu piure de mango, fie cu vanilie. De data aceasta am ales să combinăm portocale cu rom şi ne-a plăcut foarte mult. Cu un desert atât de rafinat şi uşor să te tot răsfeţi!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml smântână lichidă dulce
  • 200 ml lapte
  • 150 ml lapte condensat îndulcit
  • 2 portocale
  • 2 linguri rom
  • 6 foi de gelatină
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu portocale şi rom:

Laptele se pune la fiert împreună cu smântâna şi laptele condensat.


Între timp se pun foile de gelatină la înmuiat în apă rece.


Se prepară un suc din 2 portocale, se strecoară de sâmburi şi pulpă.


Se ia vasul de pe foc şi se adăugă gelatina stoarsă bine, sucul de portocale şi romul.


Se pune din nou la foc mic şi se lasă să dea 1 clocot, amestecând mereu ca să nu se prindă crema de fundul cratiţei. Se toarnă în forme şi după ce s-a răcit se introduce în frigider pentru 3-4 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu portocale şi rom" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Lau 1

16.02.2013, 14:53

place

Satisfyyourcravings 1

17.02.2013, 16:13

Ce arome!

sisterskitchen 1

19.02.2013, 14:49

O minuantie de desert va multumim pentru aprecieri.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu sos de caramel