Panna cotta cu sampanie, jeleu de portocala si ciocolata

de laura_n in Dulciuri, 3 Ian 2016 | 830 vizualizari

 

"Vinovata" de aceasta nebunie este Dia noastra scumpa, care m-a provocat rau luna trecuta si ...sa spunem ca a curs multa sampanie!:)))))
Ma rog, spumos, dar pentru mine a fost grozava provocarea asta, nu mai spun ca tare bun a iesit totul si chiar m-am lins pe degetele de bun ce fu! :)))))
Multu, Dia! :x Puteti citi mai multe detalii despre provocare, la mine pe blog!

 

INGREDIENTE

  • panna cotta
  • - 400 ml smantana dulce
  • - 80 gr zahar pudra
  • - 200 ml vin spumos aroma fructe Zarea
  • - 10 gr gelatina
  • - 100 ml lapte dulce
  • - 50 gr ciocolata alba
  • jeleu portocale
  • - 3- 4 portocale potrivite
  • - 50 ml vin spumos Zarea
  • - 1 lingurita amidon alimentar
  • - 1 lingurita zahar pudra
  • - 200 gr ciocolata neagra
  • - 50 gr unt
  • - 50 ml vin spumos
  • - biscuiti cu pepite ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu sampanie, jeleu de portocala si ciocolata:

Punem la hidratat gelatina intr-un pahar cu 200 ml spumos. Lasam deoparte 10 minute.

Pregatim o baie de aburi, punem intr-un vas smantana lichida si laptele, iar  cand incepe sa se incalzeasca, adaugam ciocolata alba si sampania. Nu trebuie sa fiarba compozitia, doar sa fie fierbinte si sa se poata omogeniza. Adaugam spre final si gelatina hidratata, mai lasam pe foc cateva minute.

Pregatim forme pentru turnat compozitia. Asezam cate 1-2 biscuiti cu ciocolata in interiorul fiecarei forme. Turnam panna cotta la 3/4 din capacitatea formei. Le lasam sa se tempereze, apoi le dam la rece pana se incheaga bine.

Curatam portocalele de coaja, le blenduim. Adaugam sampania si strecuram totul printr-o sita fina ca sa putem obtine un jeleu fin. Desfacem o lingurita de amidon in putina zeama de portocale, apoi incorporam in restul si punem pe foc, amestecand continuu pana incepe sa lege compozitia.

Tragem de pe foc si lasam sa se tempereze. Adaugam apoi peste panna cotta racita si dam din nou la rece pana se incheaga si jeleul.

Topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam un cub de unt, sampania si omogenizam. Turnam glazura peste jeleu si dam pentru ultima data la rece. Ornam si servim cu pofta!

 

TIPS-URI

1

alegeti un spumos pe care l-ati savura, acesta va dicta gustul bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu sampanie, jeleu de portocala si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

-Licurici- 1

04.01.2016, 13:40

yammmiii

Oana 1

04.01.2016, 13:50

Vreau si euuuu!

ela 1

05.01.2016, 13:37

eu vad ca a curs ciocolata,nicidecum sampanie ))) si trebuia sa lasi sa curga mai multa daca tot trebuie sa o impart cu Miha

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!