Papanasi cu dulceata de afine si smantana

de Bya Ralu in Dulciuri, 11 Feb 2013 | 5758 vizualizari

 

au iesit super buni ca la restaurant:D reteta este pentru 6 papanasi

 

INGREDIENTE

  • 250 g branza de vaci(1 cutie)
  • sare
  • scortisoara
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • esenta vanilie si lamaie
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 1/2 l ulei
  • Pentru servit:
  • smantana
  • dulceata de afine
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu dulceata de afine si smantana:

Intr-un castron se pune branza de vaci, sarea, zaharul vanilat, esentele, coaja rasa si scortisoara. Se amesteca totul foarte bine cu un tel, se adauga ouale, amestecand mereu. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in ploaie amestecand continuu. Se incepe sa se framante, aluatul trebuie sa fie moale dar sa nu fie lipicios.

Pe masa de lucru presarati faina, impartiti aluatul in 6 forme mai mari si 6 forme mici. Bucatile mari se rotunjesc, se turtesc si cu ajutorul degetelor se face o gara in mijloc si se largeste usor. Bucatile mici se modeleaza in forma de bila.

Intr-un ceaun se pune uleiul, se lasa sa se incinga si se adauga pe rand papanasii. Se lasa la foc mic sa se faca bine. Se scot pe un servet de hartie, se servesc calzi cu smantana si dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu dulceata de afine si smantana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti