Papanasi cu iaurt

de Criss in Prajituri, 29 Feb 2012 | 11065 vizualizari

 

Din ciclul "nimic nu se arunca, totul se transforma" ca doar e criza :), am facut acesti papanasi deliciosi si pe care am sa-i repet cu siguranta. Intr-o perioada Alex primea la scoala biscuiti si lapte, ba chiar si mere pe care le-am transformat pe rand in salam de biscuiti, tarta cu mere sau tort cu crema de zahar ars. Mai nou primeste iaurt. La inceput vreo 2-3 zile l-a baut, apoi dintr-o data nu i-a mai placut. Drept sa spun nici mie nu-mi place dar nu m-am indurat sa-l arunc pentru ca m-am gandit ca e pacat. Una din colegele mele, tot mama unui elev a venit cu ideea salvatoare si mi-a zis sa fac acesti papanasi. Zis si facut, azi am incercat reteta de papanasi cu iaurt. Foarte buni. Alex a zis "mami e exact gustul de la gradinita". In sfarsit! Am reusit si eu sa fac ceva pe placul printisorului meu mofturos, pentru ca indiferent ce mancare imi cerea si eu ii faceam, imi spunea "nu-i ca la gradi".
Deci, sa va spun si voua cum am facut acesti papanasi, in cazul in care sunteti in pana de idei...

 

INGREDIENTE

  • 800 ml iaurt (4 cutii)
  • 200 g gris
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 4-5 linguri cu varf, pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu iaurt:

Iaurtul se se pune intr-un vas. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si cele doua oua batute. Se amesteca bine si se pune vasul la fiert pe foc mic. In momentul in care incepe sa fiarba si pare sa se branzeasca, se adauga grisul in ploaie si se amesteca bine cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Se fierbe pana se ingroasa ca o budinca mai groasa si se lasa sa se racoreasca 10 minute. Intre timp se topeste untul si se rumeneste putin pesmetul in untul topit. Din compozitia de gris se ia cu lingura si se formeaza galuste sau se pot face si cu mana si se dau prin pesmet. Se servesc pudrati cu zahar sau cu dulceata deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Criss 1

03.03.2012, 07:45

Oana, incearca si cu iaurt, in mod sigur o sa le placa baietilor.

MOKUSKA 1

24.06.2014, 17:12

Arata delicios

Criss 1

24.06.2014, 19:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Papanasi