Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 18 Feb 2011 | 36450 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Nu cred ca mai e nevoie de introducere,,, imaginile spun totul :) ori de cate ori le vad mor de pofta, si de fel, nu sunt deloc o pofticioasa

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 600 grame branza proaspata
  • 100 grame zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita  cu suc de lamâie si coaja rasa
  • esenta de vanilie si de migdale
  • zahar  vanilat
  • un praf  de sare
  • faina cat cuprinde
  • ulei pentru prajit
  • smântâna si dulceata pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine:

Reteta de preparare a papanasilor

Amestecam brânza impreuna cu zaharul, ouale, sarea, esentele si coaja de lamaie.

Cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam in compozitie, amestecand bine. Daca este necesar (aluatul obtinut e prea moale)  mai adaugam 1-2 linguri de faina si framantam bine aluatul.

Împartim aluatul in mod egal, in functie de numarul de portii dorite,  si, in tot atatea bilute, pentru discuri.
Cu mana data prin faina (ca sa nu se lipeasca aluatul) formam discurile si bilutele

Punem uleiul la încins într-o tigaie sau într-o cratita adânca, si, la temperatura mica, rumenim bilutele si discurile, pe ambele parti.

(daca focul arde prea repede papanasii se vor praji doar la exterior ramanad cruzi in interior)

Scoatem papanasii pe masura ce sunt prajiti  si ii punem la scurs de excesul de grasime pe un prosop de hârtie.

Inainte de a ii servi pudram zaharul  vanilat si ii ornam cu smantana si dulceata dupa preferinta!

Eu am folosit dulceata de afine.

Se servesc calzi!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

simo_brkic 1

06.02.2012, 01:54

am muncit intr un restaurant si faceam cam 30 pe zii = ))..din care cca.3 dispareau "pe drum" zilnic ahahah hihiih super!!

Dya Daniela Andrei 1

06.02.2012, 12:54

BuburuzaBubu 1

04.04.2012, 20:54

yaaamy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de catina