Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 18 Feb 2011 | 26887 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Nu cred ca mai e nevoie de introducere,,, imaginile spun totul :) ori de cate ori le vad mor de pofta, si de fel, nu sunt deloc o pofticioasa

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 600 grame branza proaspata
  • 100 grame zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita  cu suc de lamâie si coaja rasa
  • esenta de vanilie si de migdale
  • zahar  vanilat
  • un praf  de sare
  • faina cat cuprinde
  • ulei pentru prajit
  • smântâna si dulceata pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine:

Reteta de preparare a papanasilor


Amestecam brânza impreuna cu zaharul, ouale, sarea, esentele si coaja de lamaie.


Cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam in compozitie, amestecand bine. Daca este necesar (aluatul obtinut e prea moale) mai adaugam 1-2 linguri de faina si framantam bine aluatul.



Împartim aluatul in mod egal, in functie de numarul de portii dorite, si, in tot atatea bilute, pentru discuri.

Cu mana data prin faina (ca sa nu se lipeasca aluatul) formam discurile si bilutele



Punem uleiul la încins într-o tigaie sau într-o cratita adânca, si, la temperatura mica, rumenim bilutele si discurile, pe ambele parti.



(daca focul arde prea repede papanasii se vor praji doar la exterior ramanad cruzi in interior)



Scoatem papanasii pe masura ce sunt prajiti si ii punem la scurs de excesul de grasime pe un prosop de hârtie.



Inainte de a ii servi pudram zaharul vanilat si ii ornam cu smantana si dulceata dupa preferinta!



Eu am folosit dulceata de afine.



Se servesc calzi!



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

simo_brkic 1

06.02.2012, 01:54

am muncit intr un restaurant si faceam cam 30 pe zii = ))..din care cca.3 dispareau "pe drum" zilnic ahahah hihiih super!!

Dya Daniela Andrei 1

06.02.2012, 12:54

BuburuzaBubu 1

04.04.2012, 20:54

yaaamy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine