Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 18 Feb 2011 | 36357 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Nu cred ca mai e nevoie de introducere,,, imaginile spun totul :) ori de cate ori le vad mor de pofta, si de fel, nu sunt deloc o pofticioasa

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 600 grame branza proaspata
  • 100 grame zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita  cu suc de lamâie si coaja rasa
  • esenta de vanilie si de migdale
  • zahar  vanilat
  • un praf  de sare
  • faina cat cuprinde
  • ulei pentru prajit
  • smântâna si dulceata pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine:

Reteta de preparare a papanasilor

Amestecam brânza impreuna cu zaharul, ouale, sarea, esentele si coaja de lamaie.

Cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam in compozitie, amestecand bine. Daca este necesar (aluatul obtinut e prea moale)  mai adaugam 1-2 linguri de faina si framantam bine aluatul.

Împartim aluatul in mod egal, in functie de numarul de portii dorite,  si, in tot atatea bilute, pentru discuri.
Cu mana data prin faina (ca sa nu se lipeasca aluatul) formam discurile si bilutele

Punem uleiul la încins într-o tigaie sau într-o cratita adânca, si, la temperatura mica, rumenim bilutele si discurile, pe ambele parti.

(daca focul arde prea repede papanasii se vor praji doar la exterior ramanad cruzi in interior)

Scoatem papanasii pe masura ce sunt prajiti  si ii punem la scurs de excesul de grasime pe un prosop de hârtie.

Inainte de a ii servi pudram zaharul  vanilat si ii ornam cu smantana si dulceata dupa preferinta!

Eu am folosit dulceata de afine.

Se servesc calzi!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papanasi cu dulceata