Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

de Angelina_Elena in Dulciuri, 3 Dec 2011 | 11015 vizualizari

 

Pentru acesta reteta minunata ii multumesc Iuliei de pe Gourmandine!!!

 

INGREDIENTE

  • 300 g macaroane
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 13 linguri zahar tos(puteti pune mai mult sau mai putin dupa gust)
  • 2 oua
  • 100 g stafide
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 si 1/2 linguri gris
  • 2 linguri smantana
  • coaja rasa de la o lamaie
  • unt/margarina pentru uns vasul(eu am folosit margarina rama la pachet)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide:

Stafidele se pun intr-un bol,adaugam peste cele 2 lingurite de esenta de rom si apa cat sa le acopere.Le lasam la inmuiat 50-60 de minute pentru a se inmuia bine,apoi le punem la scurs intr-un strecurator.Intr-o oala punem la fiert macaroanele cu putina sare si lasam 10-15 minute pana sau fiert,apoi le punem la scurs intr-un strecurator.Intr-un castron mare punem branza de vaci,adaugam zaharul tos,zaharul vanilat,grisul,ouale,smantana,un praf de sare,coaja rasa de la lamaie si stafidele scurse in prealabil.Amestecam cu grija pana la omogenizare.Dupa ce am amestecat,adaugam macaroanele scurse bine peste compozitia de branza.Ungem un vas de lut sau o tava cu unt/margarina si turnam compozitia de macaroane cu branza si nivelam frumos.Dam budinca la cuptor pentru 30-35 de minute.Dupa ce budinca s-a rumenit usor deasupra o scoatem din cuptor.Se serveste calda sau rece,pudrata cu zahar vanilat sau nu,dupa placul fiecaruia.

 

TIPS-URI

1

Tava de lut are dimensiunea de 26 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Angelina_Elena 1

04.12.2011, 18:33

multumesc Luk

mirela0911 1

04.12.2011, 20:07

foarte buna, stiu

Angelina_Elena 1

04.12.2011, 20:16

multumesc Mirela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de macaroane cu branza si stafide