Pastitsio

de Criss in Paste, 8 Mai 2014 | 5455 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Sos bolognese:
  • -500 g carne tocata de pui
  • -1 morcov mare
  • -1 ceapa
  • -1 bucata radacina de telina
  • -1 catel de usturoi
  • -1 cutie conserva rosii in bulion
  • -sare, piper
  • -cimbru, busuioc, oregano
  • -2 linguri ulei de masline
  • Sos bechamell:
  • -100 g unt
  • -4 linguri rase faina
  • -500 ml lapte
  • -sare
  • -nucsoara
  • +
  • -500 g macaroane
  • -100 g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastitsio:

Ceapa si usturoiul se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea mare, ciupercile se taie feliute si se calesc in ulei de masline. Se adauga carnea tocata si se amesteca pana isi schimba culoarea.       se adauga conserva de rosii si se lasa sa fiarba. Se adauga sare, piper si oregano, cimbru, busuioc.  

Sos bechamel: Se topeste untul pe foc mic intr-o craticioara. Se adauga faina si se amesteca bine cu telul pana obtinem o crema, apoi lasam pe foc inca 1 minut, ca sa se rumeneasca putin faina, dar amestecam mereu. Atentie sa nu se arda. Adaugam lapte, avand grija sa amestecam mereu in sos. Lasam la fiert sosul inca 1 minut amestecand mereu. Se condimenteaza cu sare si piper si putina nucsoara.  

Macaroanele se fierb 8 minute in apa cu sare. Se scurg cu grija sa nu se rupa. Intr-o tava termorezistenta se pune jumatate din sosul bechamell. Se pun jumatate din macaroane, astfel incat sa se aseze frumos pe toata lungimea tavii. Se toarna sosul bologneze, se pun si restul de macaroane si deasupra se toarna restul de sos bechamell. Se rade cascaval si se pune tava in cuptor 35-40 minute la foc mic. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitsio" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu spanac si cascaval la cuptor