Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

de diaconta in Dulciuri, 24 Feb 2018 | 5259 vizualizari

 

Am venit şi eu fuguţa cu reţeta mea cu dragoste.
Nici nu s-au răcit bine.
Pentru azi am zis să nu întrec măsura şi să pregătesc un desert mai dietetic,ca să fac mai uşoară trecerea la “fără dulce”.Aşa că m-am gândit că nişte papanaşi din griş fiert în lapte şi apoi puşi la cuptor,ar fi tocmai buni.
Eu am înlocuit zaharul cu Green Sugar,dar voi puteţi să folosiţi zahăr.
Pentru crustă mi s-a părut mai potrivit să folosesc pişcoturi.
O reţetă simplă pe care v-o recomand cu tot dragul.

 

INGREDIENTE

  • 600 g iaurt 10% grasime
  • 200 ml lapte
  • 120 g gris
  • 3 linguri îndulcitor Green Sugar(sau zahar)
  • 3 galbenusuri +2 albusuri
  • 50 g unt
  • 1 praf de sare
  • vanilie

Pentru crusta:

  • 10 buc piscoturi
  • 70 g unt

Mai avem nevoie de smântâna, jeleu sau dulceaţă pentru servit (eu am preferat un jeleu de fructe de padure si căpşuni)

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi:

Am pregatit mai întâi crusta.

Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina.

Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite.

Am prajit câteva minute si am lasat sa se raceasca.

Intr-o cratita neaderenta am pus iaurtul,laptele,untul si Green sugarul(zaharul).Am pus vasul pe foc

Când a început sa fiarba,am adaugat grişul în ploaie,amestecând energic cu un tel.

Am lasat sa fiarba la foc mic pâna când s-a îngrosat.

Daca este cazul ,mai adaugati gris.Eu atât am masurat.

Am luat vasul de pe foc,am adaugat vanilie si putina sare,apoi cele 3 galbenusuri.

Galbenusurile se adauga cât compozitia este fierbinte,astfel se vor gati.

Mie nu-mi plac ouale crude în compozitie.

Am mixat cele 2 albusuri si le-am încorporat usor în compozitie.

Am lasat sa se racoreasca ,ca sa aiba consistenta potrivita pentru a modela papanasii.

M-am ajutat de 2 linguri pentru a le da forma,i-am tavalit prin piscoturile pregatite,apoi i-am asezat în tava pe hârtie de copt.

Am pus tava la cuptor,la 180 de grade C, pentru 20 de minute.

I-am servit cu jeleu de fructe de padure si capsuni.

S-aveţi poftă!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert gofre (Vafe)