Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 24 Feb 2020 | 14050 vizualizari

 

Un desert delicios care este apreciat de toata familia: Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca.
Spre deosebire de papanasii moldovenesti, acestia sunt fierti si apoi tavaliti prin pesmet cu nuca. Se pot face in multe variante si se pot servi cu dulceata sau cu inghetata. Sunt deliciosi si nu necesita multa preparare.
Daca vrei sa prepari acesti Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: branza, oua, zahar, gris, unt, pesmet.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca
  • 250 grame branza de vaci
  • 1 ou
  • 4 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri de faina
  • 3 linguri de gris
  • 25 gr de unt
  • 100 gr de pesmet
  • 50 gr zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca:

        Cum se prepara Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca

Intr-un castron punem branza de vaci, ouale, zaharul, esenta de vanile, faina, grisul si cu ajutorul unei spatule omogenizam bine compozitia.

        Luati din compozitia de branza si formati bilute mici, de marimea unei nuci. Mainile trebuie sa fie infainate.

        Intr-o cratita punem 2 litri de apa la fiert cu un praf de sare. Cand apa fierbe punem bilutele formate in cratita. Amestecam cu ajutorul unei spatule.Lasam papanasii la fiert pana cand incep sa se ridice la suprafata apei.

        Ii scoatem pe rand cu ajutorul unei spatule si ii scurgem bine de apa.Intr-o tigaie topim untul si adaugam pesmetul. Lasam tigaia pe foc cateva minute pana cand pesmetul isi schimba culoarea.Adaugam zaharul si amestecam.

        Compozitia rezultata o turnam pe un platou si tavalim papanasii fierti astfel incat sa fie bine acoperiti cu pesmet.

Incearca si varianta de Papanasi moldovenesti sau reteta de Papanasi pufosi cu smantana.

Iti recomandam si varianta de Papanasi cu gem de caise absolut deliciosi si pufosi.

TIPS-URI

1

Putem sa ii servim cu dulceata.

2

In aluat putem adauga coaja rasa de lamaie si portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (17)

Merisor 1

24.02.2020, 21:43

Din ăștia vreau și eu!

mirela0911 1

26.02.2020, 10:04

Ce ne plac!

dantes 1

27.02.2020, 09:54

Buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si aluat de branza