Papanasi moldovenesti

de ianculubita in Dulciuri, 3 Mai 2013 | 7367 vizualizari

 

Sa ramanem in Moldova si sa va servesc cu niste papanasi cu dulceata!! aici sunt stapana pe mine!

 

INGREDIENTE

  • 250g branza de vaci
  • 4linguri faina
  • 1ou
  • 2linguri gris
  • 2linguri zahar
  • sare
  • putin bicarbonat
  • arome
  • ulei pentru prajit
  • smantana
  • dulceata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi moldovenesti:

Intr-un bol amestecam faina cu gris,sare,zahar,aromele,oul batut,branza si bicarbonatul stins;


Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10min rupem din aluat cate o bucatica sau cu o lingurita,pentru a fi toate egale,presaram palmele,aluatul si masa cu faina apoi formam o sfera mica,o aplatizam,facem o gaura in mijloc cu degetul si le punem la prajit in mult ulei incins iar dupe ce toate sferele pentru papanasi s-au prajit le scoatem pe un prosop.


In paralel,prajim tot atatea sfere mici,cati papanasi avem.


Servim pe farfurie papanasi cu smantana pusa in gaura din mijloc,sfera deasupra si dulceata.

 

TIPS-URI

1

focul la prajit trebuie sa fie potrivit,altfel papanasii raman cruzi la mijloc

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Alexandra Burz 1

03.03.2014, 08:22

preferatii mei

ianculubita 1

03.03.2014, 15:52

Ma bucur Alexandra

Gicuta69 1

03.07.2014, 10:12

am facut si eu dupa aceasta reteta numai ca eu am mai adaugat o lingura de zahar, au iesit ff buni, multumim!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papanasi fierti cu sos caramel a la gaby_d :)