Papricas cu ardei copti si galuste

de Rahela Velicu in Pui, 14 Apr 2020 | 1213 vizualizari

 

Papricasul cu galuste din faina este una dintre mancarurile cele mai gustoase. De data asta l-am facut cu ardei copti caci mai aveam la congelator o punga. Gustul sau a fost mai dulceag, dar foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de pui
  • 300-350 g ardei copti
  • 2 cepe
  • 4 buc ceapa verde
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • ardei boia dulce
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde sau uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas cu ardei copti si galuste:


Taiem ceapa marunt ( inclusiv pe cea verde) si o punem la calit in ulei incins.


Carnea de pui o prajim separat. Adaugam peste ceapa calita pasta de tomate dizolvata intr-o cana de apa si apoi adaugam si carnea de pui.


Acoperim cratita cu un capac si lasam la fiert 20-25 de minute. Pregatim si galustele din faina: batem 2 oua intr- un bol, adaugam faina si amestecam bine. Compozitia de galuste este destul de fluida.


Vom punem galustele din faina in mancare ( avem grija sa aibe suficient sos sa aiba unde sa fiarba) cu o lingurita ( introducem lingurita in mancarea fierbinte si abia apoi luam cu ea compozitie, astfel aceasta nu se lipeste de lingurita). Galustele se vor ridica la suprafata cand incep sa fiarba.


Acoperim din nou cratita si mai lasam la fiert inca 15 minute. Potrivim se sare, piper si ardei boia si adaugam ardeiul copt taiat in fasii. Mai lasam inca 7-8 minute la fiert. La final adaugam verdeata. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas cu ardei copti si galuste" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

16.04.2020, 21:35

Perfecta mancare

Rahela Velicu 1

17.04.2020, 09:53

Merci!

Rahela Velicu 1

17.04.2020, 09:54

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Stufat de miel
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui gratinate cu maioneza cu iaurt si cascaval