Pui Tikka - Masala

de gamilici in Pui, 18 Feb 2010 | 5250 vizualizari

 

Buuuuuuuuuuuuuun!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati piept pui
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 betisor scortisoara
  • 2 cepe
  • 1 bucata de ghimbir de cca 2,5 cm, curatat de coaja si dat prin razatoarea mica
  • 1 catel usturoi zdrobit
  • 1 lingurita chimion praf
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1/4 lingurita sofran indian praf
  • 1/2 lingurita piper cayenne
  • 1 lingurita paprika
  • 1 lingurita garam masala
  • 2 rosii
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 50 ml apa , sare
  • 150 ml iaurt sau lapte de cocos (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Tikka - Masala:

Pregateala :


Pieptul de pui se taie cubulete,la fel si rosiile, ceapa se taie marunt.


Intr-un bol se amesteca : ghimbirul ras, usturoiul zbrobit, chimionul, coriandrul, sofranul, piperul cayenne, paprika si garam masala.


Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga betisorul de scortisoara pentru 1 minut. Apoi se scoate si se pune ceapa la distuit. Peste ceapa se adauga condimentele mai sus amestecate.


Se pune pieptul de pui , rosiile, pasta de rosii si 50 ml apa,se sareaza dupa gust.


Cand puiul este aproape gata se adauga optional iaurtul sau laptele de cocos.


Se tine pe foc inca 5 minute.

 

TIPS-URI

1

Cu iaurt iasa super cremos :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tikka - Masala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

PapaBun 1

18.02.2010, 17:47

Stii ca tikka masala NU se gateste in India, si, in general, e privita cu ura de catre indieni ?

gamilici 1

22.02.2010, 16:05

stiu ca e populara prin UK ; probabil prin India nu,din moment ce e um pic elitista,de aici si ura...cu toate astea e buna

bejenariualina 1

04.11.2010, 19:57

poate sunt eu mai lenesa dar prefer sa folosesc mixuri de condimente indiene si asiatice in reneral gata preparate. pana acum le-am cumparat de pe http://www.asianhomegourmet-online.ro/ preferatul meu este Indian Butter Chicken!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Linzer cu mere

ieri la 20:45

Supa rece de Roșii  - Salmorejo (Andaluzia)

pe 22.09 la 22:00

Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

pe 22.09 la 21:52

RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui cu legume la cuptor