Pui Tikka - Masala

de gamilici in Pui, 18 Feb 2010 | 5007 vizualizari

 

Buuuuuuuuuuuuuun!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati piept pui
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 betisor scortisoara
  • 2 cepe
  • 1 bucata de ghimbir de cca 2,5 cm, curatat de coaja si dat prin razatoarea mica
  • 1 catel usturoi zdrobit
  • 1 lingurita chimion praf
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1/4 lingurita sofran indian praf
  • 1/2 lingurita piper cayenne
  • 1 lingurita paprika
  • 1 lingurita garam masala
  • 2 rosii
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 50 ml apa , sare
  • 150 ml iaurt sau lapte de cocos (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Tikka - Masala:

Pregateala :


Pieptul de pui se taie cubulete,la fel si rosiile, ceapa se taie marunt.


Intr-un bol se amesteca : ghimbirul ras, usturoiul zbrobit, chimionul, coriandrul, sofranul, piperul cayenne, paprika si garam masala.


Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga betisorul de scortisoara pentru 1 minut. Apoi se scoate si se pune ceapa la distuit. Peste ceapa se adauga condimentele mai sus amestecate.


Se pune pieptul de pui , rosiile, pasta de rosii si 50 ml apa,se sareaza dupa gust.


Cand puiul este aproape gata se adauga optional iaurtul sau laptele de cocos.


Se tine pe foc inca 5 minute.

 

TIPS-URI

1

Cu iaurt iasa super cremos :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tikka - Masala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

PapaBun 1

18.02.2010, 17:47

Stii ca tikka masala NU se gateste in India, si, in general, e privita cu ura de catre indieni ?

gamilici 1

22.02.2010, 16:05

stiu ca e populara prin UK ; probabil prin India nu,din moment ce e um pic elitista,de aici si ura...cu toate astea e buna

bejenariualina 1

04.11.2010, 19:57

poate sunt eu mai lenesa dar prefer sa folosesc mixuri de condimente indiene si asiatice in reneral gata preparate. pana acum le-am cumparat de pe http://www.asianhomegourmet-online.ro/ preferatul meu este Indian Butter Chicken!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pui in sos de rosii