Papricas cu carne de pui

de lia maria in Pui, 10 Sep 2010 | 6082 vizualizari

 

Aceasta mancare, este specifica Ardealului si se face cu orice fel de carne. In retetele clasice,se foloseste boia de ardei, dar eu incerc macar pe perioada de vara, sa o inlocuesc cu mirodenii proaspete, noua ne plac si sunt grozave!

 

INGREDIENTE

  • 1kg carne de pui cu os
  • 1kg cartofi roz
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 lingura ulei
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei kapia, copti
  • 1 lingurita chimen
  • Tarhon proaspat
  • rozmarin proaspat
  • sare
  • piper
  • Frunze de marar pt décor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas cu carne de pui:

Luam puiul si-l maruntim, il spalam bine si-l dam deoparte. Curatam morcovul si telina, le spalam si le taiem cubulete.Procedam la fel cu ceapa si o taiem marunt, Ardeii ii curatam de cotor si seminte si ii taiem feliute. Cartofii curatati si spalati, ii taiem pe lung in 4 sau 6 bucati functie de marime.



Punem intr-o cratita sau oala, uleiul la incins. Adaugam ceapa , apoi carnea si amestecam bine . Lasam cam10’ amestecand din cand in cand sa nu se arda. Punem zarzavatul, mirodeniile si cartofii, mai lasam 10’, adaugam si ardeiul copt , apoi complectam cu apa, pana la nivelul cartofilor,.Mai asezonam cu sare si piper, punem capacul si lasam la fiert cam 25-30’(pana cartofii sunt patrunsi si carnita s-a fiert).



Sevim cu marar verde ca décor si alaturi de un castronel cu muraturi.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Teo 1

10.09.2010, 22:56

saru' mana pt. masa , chiar mi-a placut !

nadina73 1

11.09.2010, 00:45

am papat si eu o portie e grozava ,asa e e retat din ardealasa ca

lilik 1

11.09.2010, 21:15

f buneu sunt din bv si in loc de cartofi fac galuste cu gris si ou,5f si

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de rosii si usturoi