Pui cu legume in sos de smantana

de simona72 in Pui, 11 Iul 2013 | 1576 vizualizari

 

Drege ciorbele, rafineaza sarmalele, face sa danseze papanasi si cat ai clipi se preschimba in frisca pe torturi: smantana este un adevarat artist al schimbarilor!!!

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (eu am avut 2 pulpe superioare, 2 pulpe inferioare, 2 aripioare)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 catel usturoi
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1 cescuta vin alb sec
  • sare
  • piper alb
  • 100-150 ml smantana
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume in sos de smantana:

Carnea spalata si stearsa cu prosop de bucatarie, se pune la prajit in 2 linguri ulei de masline. Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti se adauga vinul alb, se pune capac si se lasa sa se patrunda. Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul, ardeiul se taie fasii si se calesc toate in 1-2 linguri ulei de masline. Dupa ce s-au calit se pun peste carnea cu vin. Se condimenteaza cu sare si piper, cind este patrunsa carnea se adauga turmeric si smantana.


Noi am servit cu orez fiert.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

daca vinul scade prea mult puteti sa mai adaugati

2

se pot adauga frunze de patrunjel, marar, etc

3

daca aveti piept de pui preparatul se va face si mai repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Bunica 1

11.07.2013, 22:19

Harnicuta esti!

iri_iri 1

11.07.2013, 23:15

ce bun...

Andreea Caroline 1

12.07.2013, 07:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pui cu smantana la tigaie