Musaca de cartofi si pui

de RuxyRux in Pui, 13 Feb 2017 | 3360 vizualizari

 

Daca vreti sa va intoarceti cu gandul la mancarea copilariei...sa o faceti neaparat! Este atat de gustoasa incat n-am cuvinte sa o descriu....eu o prepar rar din pacate, poate o data, sau de doua ori pe an, este foarte consistenta, hranitoare, destul de calorica, insa merita un loc pe podiumul mancarurilor preferate.

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti si jumatate de pui ( mari)
  • 3 kg cartofi (au intrat la mine)
  • 1 sticla de suc de rosii (passata)
  • 2 cepe mari
  • ulei (la discretie, o sa aveti nevoie la prajit)
  • sare si piper dupa gust
  • 2 cani de apa
  • 2 oua
  • 6 felii subtiri de cascaval
  • 3 linguri faina
  • un praf de boia dulce
  • un praf de usturoi
  • un praf de busuioc
  • 800 gr. smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi si pui:

Cartofii se spala, se curata si se feliaza, apoi se prajesc pe rand, in ulei, deasupra pe aragaz cam la jumatate, acest lucru ia ceva timp , este bine sa ii aveti gata curatati, sa aveti si un platou pregatit sa ii scoateti, eu primul rand l-am pus direct in tava.

Carnea se toaca impreuna cu ceapa, apoi se caleste in 3 linguri de ulei intr-o cratita pana se albeste, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba, cand este aproape gata, se pune sucul de rosii, sarea, piperul, busuiocul, usturoiul, boiaua si se potriveste gustul, sa va placa, este foarte important.

Se asaza in tava un rand de cartofi, un rand de sos cu carne, deasupra se pune smantana, se intinde cat de cat cu o lingura, apoi, din nou, un rand de cartofi, unul de sos cu carne si deasupra smantana, apoi, inca un rand de cartofi, sosul( rece) ramas amestecat cu faina si cu ouale batute si cu restul de smantana.

Tava se tine putin deasupra cat sa clocoteasca, apoi se transfera la cuptor, timp de 45 de minute sau pana este gata. In ultimile 5 minute, se scoate tava putin, se pun feliile de cascaval si se mai lasa la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

O mare, mare bunatate!

Mancati musacaua cu  smantana deasupra cu hrean si cu muraturi...yumyyyyyyyyyyyy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

RuxyRux 1

21.02.2017, 09:32

Multumesc!

miki_a 1

13.07.2017, 11:32

Se cere probată ....neapărat ....dar mai pe la toamnă ! , cu drag!

- Andreea - 1

01.08.2017, 22:32

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe umplute, la cuptor, cu cartofi molcomi