Papricas de pui cu galuste

de mena29 in Pui, 8 Iun 2010 | 7006 vizualizari

 

Este o reteta care stiu sigur ca in Ardeal o gateste toata lumea,este originara din Ungaria.Noua ne place mult,

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru papricas:
  • 500-600 gr pulpe de pui (eu am folosit ciocanele),
  • 3 catei de usturoi,
  • doua lingurite boia dulce de ardei,
  • 2-3 cepe potrivite,
  • 50 ml ulei,
  • 2 cani supa de carne sau doua cani de apa,
  • frunze de patrunjel. 
  • Ingrediente pentru galuste:
  • 3 oua medii,
  • 100 gr faina,
  • 2 lingurite cu unt,
  • untura sau ulei,
  • sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu galuste:

Se pune uleiul in cratita sa se incinga,se adauga ceapa taiata marunt si se lasa pana devine sticloasa,se adauga ciocanelele de pui spalate si zvantate si se lasa putin pana se prajesc usor,adaugam boiaua,usturoiul tocat marunt,cele doua cani de supa,sare si piper pentru gust si lasam sa fiarba cca.o jumatate de ora.Intr-un castronel amestecam faina si smantana,adaugan 1/2 pahar cu apa si turnam peste tocanita,amestecam si lasam sa dea un clocot dupa care presaram deasupra patrunjelul verde. Pentru galuste procedam in felul urmator:punem la foc intr-o cratita aproximativ 2l apa in care bagam o lingurita de sare.Separat batem ouale intr-un castron,adaugam sarea,untul si faina si amestecam bine sa nu ramana cocoloase.Cand apa fierbe luam cu lingurita gramajoare din acest aluat si le dam drumul in apa,lasam sa fiarba vreo 10 minute dupa care cu o spumiera le scoarem si le dam drumul in tocanita.Pofta buna tuturor!Am servit papricasul cu salata verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

02.04.2014, 14:29

ESte o nebunie papricasul cu galuste

mena29 1

02.04.2014, 14:58

Multumesc Mihaela,este o reteta postata de mine la scurt timp dupa venirea mea pe site. Ne place mult papricasul se pui cu galuste si-l pregatesc destul de des.

Aurelia 07_07 1

07.04.2016, 14:31

Arata super. Parca are miros Wienez?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!