Papricas de pui cu galuste

de mena29 in Pui, 8 Iun 2010 | 7365 vizualizari

 

Este o reteta care stiu sigur ca in Ardeal o gateste toata lumea,este originara din Ungaria.Noua ne place mult,

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru papricas:
  • 500-600 gr pulpe de pui (eu am folosit ciocanele),
  • 3 catei de usturoi,
  • doua lingurite boia dulce de ardei,
  • 2-3 cepe potrivite,
  • 50 ml ulei,
  • 2 cani supa de carne sau doua cani de apa,
  • frunze de patrunjel. 
  • Ingrediente pentru galuste:
  • 3 oua medii,
  • 100 gr faina,
  • 2 lingurite cu unt,
  • untura sau ulei,
  • sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu galuste:

Se pune uleiul in cratita sa se incinga,se adauga ceapa taiata marunt si se lasa pana devine sticloasa,se adauga ciocanelele de pui spalate si zvantate si se lasa putin pana se prajesc usor,adaugam boiaua,usturoiul tocat marunt,cele doua cani de supa,sare si piper pentru gust si lasam sa fiarba cca.o jumatate de ora.Intr-un castronel amestecam faina si smantana,adaugan 1/2 pahar cu apa si turnam peste tocanita,amestecam si lasam sa dea un clocot dupa care presaram deasupra patrunjelul verde. Pentru galuste procedam in felul urmator:punem la foc intr-o cratita aproximativ 2l apa in care bagam o lingurita de sare.Separat batem ouale intr-un castron,adaugam sarea,untul si faina si amestecam bine sa nu ramana cocoloase.Cand apa fierbe luam cu lingurita gramajoare din acest aluat si le dam drumul in apa,lasam sa fiarba vreo 10 minute dupa care cu o spumiera le scoarem si le dam drumul in tocanita.Pofta buna tuturor!Am servit papricasul cu salata verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

02.04.2014, 14:29

ESte o nebunie papricasul cu galuste

mena29 1

02.04.2014, 14:58

Multumesc Mihaela,este o reteta postata de mine la scurt timp dupa venirea mea pe site. Ne place mult papricasul se pui cu galuste si-l pregatesc destul de des.

Aurelia 07_07 1

07.04.2016, 14:31

Arata super. Parca are miros Wienez?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Pui in hartie de copt