Papricas de pui cu masline

de Oana in Pui, 1 Apr 2009 | 8467 vizualizari

 

Eee, reteta asta de papricas de pui am invatat-o de la soacra mea si e o mancare foarte buna! Un sos cu pui, masline si galusti cu ou. Mmm, ce ziceti?

 

INGREDIENTE

  • piept de pui sau cateva ciocanele
  • 4 cepe mari
  • 2 ardei grasi
  • cativa catei de usturoi
  • o cana suc de rosii
  • 300 g masline fara samburi
  • cateva felii de lamaie
  • sare, piper, foi de dafin
  • patrunjel sau marar verde.

         Pentru galusti:

  • 2 oua mari
  • sare
  • faina cat cuprinde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu masline:

Mod de preparare papricas de pui


Mai intai spalam pieptul de pui si il taiem cubulete sau ciocanelele, dupa caz . Dam carnea intr-un clocot sa iasa spuma si apoi o spalam cu apa rece. Ceapa si ardeiul gras le curatam, le spalam si le taiem cubulete. Intr-o craticioara punem 2-3 linguri de ulei, adaugam carnea si o lasam putin la rumenit. Apoi punem ceapa si ardeiul impreuna cu o cana de apa si lasam la fiert. Adaugam si usturoiul taiat rondele fine. Eu am pus si o mana de codite de ceapa verde, pe care le-am taiat rondele.


Cand carnea este fiarta adaugam sucul de rosii, condimentam, punem foile de dafin, eventual inca putina apa. Sosul nu trebuie sa fie prea zemos, dar nici scazut :). Bun! Se pun apoi maslinele si se mai lasa putin la fiert.


Intre timp pregatim compozitia pentru galusti. Ouale le batem cu putina sare si adaugam faina pana compozitia se ingroasa, sa fie de consistenta unei smantani groase. Dam focul mic la mancare si cu o lingurita inmuiata in zeama fierbinte punem mai intai o galusca in papricas. O lasam putin sa verificam consistenta, sa nu se desfaca :). Punem pe rand toate galustile, adaugam rondelele de lamaie si mai lasam la fiert, la foc mic, vreo 10 minute.


La final presaram peste papricasul de pui patrunjel verde tocat marunt. Sau marar, sau amandoua.

 

TIPS-URI

1

mancarea de papricas de pui poate fi la fel de buna si daca in loc de galuste folosim cartofi

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

mihaelar63 1

16.01.2010, 22:54

tentanta reteta . soacra ta e ardeleanca ? pe aici se gateste cu galusti facute cu ou si faina alba .

Oana 1

17.01.2010, 11:37

Mihaela, nu e , nu stiu de unde a invatat sa faca asa...prima data la ea am papat si i-am furat reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu galuste