Papricas de pui cu masline

de Oana in Pui, 1 Apr 2009 | 13017 vizualizari

 

Eee, reteta asta de papricas de pui am invatat-o de la soacra mea si e o mancare foarte buna! Un sos cu pui, masline si galusti cu ou. Mmm, ce ziceti?

 

INGREDIENTE

  • piept de pui sau cateva ciocanele
  • 4 cepe mari
  • 2 ardei grasi
  • cativa catei de usturoi
  • o cana suc de rosii
  • 300 g masline fara samburi
  • cateva felii de lamaie
  • sare, piper, foi de dafin
  • patrunjel sau marar verde.

         Pentru galusti:

  • 2 oua mari
  • sare
  • faina cat cuprinde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu masline:

Mod de preparare papricas de pui

Mai intai spalam pieptul de pui si il taiem cubulete sau ciocanelele, dupa caz . Dam carnea intr-un clocot sa iasa spuma si apoi o spalam cu apa rece. Ceapa si ardeiul gras le curatam, le spalam si le taiem cubulete. Intr-o craticioara punem 2-3 linguri de ulei, adaugam carnea si o lasam putin la rumenit. Apoi punem ceapa si ardeiul impreuna cu o cana de apa si lasam la fiert. Adaugam si usturoiul taiat rondele fine. Eu am pus si o mana de codite de ceapa verde, pe care le-am taiat rondele.

Cand carnea este fiarta adaugam sucul de rosii, condimentam, punem foile de dafin, eventual inca putina apa. Sosul nu trebuie sa fie prea zemos, dar nici scazut :). Bun! Se pun apoi maslinele si se mai lasa putin la fiert.

Intre timp pregatim compozitia pentru galusti. Ouale le batem cu putina sare si adaugam faina pana compozitia se ingroasa, sa fie de consistenta unei smantani groase. Dam focul mic la mancare si cu o lingurita inmuiata in zeama fierbinte punem mai intai o galusca in papricas. O lasam putin sa verificam consistenta, sa nu se desfaca :). Punem pe rand toate galustile, adaugam rondelele de lamaie si mai lasam la fiert, la foc mic, vreo 10 minute.

La final presaram peste papricasul de pui patrunjel verde tocat marunt. Sau marar, sau amandoua.

TIPS-URI

1

mancarea de papricas de pui poate fi la fel de buna si daca in loc de galuste folosim cartofi

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

mihaelar63 1

16.01.2010, 22:54

tentanta reteta . soacra ta e ardeleanca ? pe aici se gateste cu galusti facute cu ou si faina alba .

Oana 1

17.01.2010, 11:37

Mihaela, nu e , nu stiu de unde a invatat sa faca asa...prima data la ea am papat si i-am furat reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui