Papricas de pui cu masline

de Oana in Pui, 1 Apr 2009 | 13168 vizualizari

 

Eee, reteta asta de papricas de pui am invatat-o de la soacra mea si e o mancare foarte buna! Un sos cu pui, masline si galusti cu ou. Mmm, ce ziceti?

 

INGREDIENTE

  • piept de pui sau cateva ciocanele
  • 4 cepe mari
  • 2 ardei grasi
  • cativa catei de usturoi
  • o cana suc de rosii
  • 300 g masline fara samburi
  • cateva felii de lamaie
  • sare, piper, foi de dafin
  • patrunjel sau marar verde.

         Pentru galusti:

  • 2 oua mari
  • sare
  • faina cat cuprinde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu masline:

Mod de preparare papricas de pui

Mai intai spalam pieptul de pui si il taiem cubulete sau ciocanelele, dupa caz . Dam carnea intr-un clocot sa iasa spuma si apoi o spalam cu apa rece. Ceapa si ardeiul gras le curatam, le spalam si le taiem cubulete. Intr-o craticioara punem 2-3 linguri de ulei, adaugam carnea si o lasam putin la rumenit. Apoi punem ceapa si ardeiul impreuna cu o cana de apa si lasam la fiert. Adaugam si usturoiul taiat rondele fine. Eu am pus si o mana de codite de ceapa verde, pe care le-am taiat rondele.

Cand carnea este fiarta adaugam sucul de rosii, condimentam, punem foile de dafin, eventual inca putina apa. Sosul nu trebuie sa fie prea zemos, dar nici scazut :). Bun! Se pun apoi maslinele si se mai lasa putin la fiert.

Intre timp pregatim compozitia pentru galusti. Ouale le batem cu putina sare si adaugam faina pana compozitia se ingroasa, sa fie de consistenta unei smantani groase. Dam focul mic la mancare si cu o lingurita inmuiata in zeama fierbinte punem mai intai o galusca in papricas. O lasam putin sa verificam consistenta, sa nu se desfaca :). Punem pe rand toate galustile, adaugam rondelele de lamaie si mai lasam la fiert, la foc mic, vreo 10 minute.

La final presaram peste papricasul de pui patrunjel verde tocat marunt. Sau marar, sau amandoua.

TIPS-URI

1

mancarea de papricas de pui poate fi la fel de buna si daca in loc de galuste folosim cartofi

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

mihaelar63 1

16.01.2010, 22:54

tentanta reteta . soacra ta e ardeleanca ? pe aici se gateste cu galusti facute cu ou si faina alba .

Oana 1

17.01.2010, 11:37

Mihaela, nu e , nu stiu de unde a invatat sa faca asa...prima data la ea am papat si i-am furat reteta

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Papricas cu galuste din faina si gris