Papricas unguresc cu pipote de curcan

de mihaelar63 in Curcan, 25 Ian 2012 | 5054 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe site-uri culinare unguresti .
Eu fac papricasul cu smantana . Eram hotarata si de data aceasta sa o folosesc , dar nu a mai fost nevoie , gustul era senzational si fara .
Desi pare o reteta simpla rezultatul este uimitor , inca din timpul fierberii veti lesina de pofta !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pipote de curcan
  • 3 cepe mari rosii
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei Kapia rosu
  • 1 lingura mare pasta ardei rosii
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingura cu varf faina alba  
  • sare
  • 2 linguri untura  porc proaspata
  • patrunjel verde    
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas unguresc cu pipote de curcan:

Spalati, curatati si taiati mai marunt pipotele pe care le veti praji usor in untura incinsa .


Adaugati ceapa, usturoiul si ardeiul taiate marunt + chimenul [curatate si spalate in prealabil ].Lasati la sotat 2-3 minute .Sarati dupa gust.


Adaugati faina , pasta de ardei , boiaua . Amestecati usor si turnati treptat apa cat sa acopere pipota .


Fierbeti inabusit sub capac 40 min [ verificati daca pipota nu e fiarta mai repede , adaugati apa daca e necesar ]


In final sosul trebuie sa arate ca o smantana mai grosa . Serviti presarat cu patrunjel verde .


 

TIPS-URI

1

Folositi ulei daca doriti in loc de untura .

2

Daca doriti mai acrisor adaugati la sfarsit o lingura de pasta de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas unguresc cu pipote de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (17)

kamy 1

27.01.2012, 10:11

n-am simtit mirosul,dar ma ia cu lesin

ANDREEA 1

24.08.2012, 18:52

Ungurii sunt dati dracu cu mancarea???)Nu,dragilor mei,ne place sau nu,trebuie sa recunoastem ei au traditie gastronomica,au mancaruri specifice.....pe cand noi,cu ce ne laudam???Nici micii nu sunt romanesti ,nici sarmalele,nici macar mamaliguta....vorba unui bucatar de la Masterchef;coliva e traditionala romanilor::)))) asa ca....bv lor!!!BV ungurilor,fac mancaruri excelente!!!Felicitari ,pipotele sunt preferatele mele,nota 10 pt reteta,doamna!!!

mihaelar63 1

25.08.2012, 07:42

Multumesc Andreea
Ma bucur ca ti-a placut . De fapt vei observa ca in aceasta zona multe preparate au influente ale bucatariei unguresti .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34