Papricas unguresc cu pipote de curcan

de mihaelar63 in Curcan, 25 Ian 2012 | 7823 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe site-uri culinare unguresti .
Eu fac papricasul cu smantana . Eram hotarata si de data aceasta sa o folosesc , dar nu a mai fost nevoie , gustul era senzational si fara .
Desi pare o reteta simpla rezultatul este uimitor , inca din timpul fierberii veti lesina de pofta !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pipote de curcan
  • 3 cepe mari rosii
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei Kapia rosu
  • 1 lingura mare pasta ardei rosii
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingura cu varf faina alba  
  • sare
  • 2 linguri untura  porc proaspata
  • patrunjel verde    
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas unguresc cu pipote de curcan:

Spalati, curatati si taiati mai marunt pipotele pe care le veti praji usor in untura incinsa .

Adaugati ceapa, usturoiul  si ardeiul taiate  marunt + chimenul [curatate si spalate in prealabil ].Lasati la sotat 2-3 minute .Sarati dupa gust.

Adaugati faina , pasta de ardei , boiaua . Amestecati usor si turnati treptat apa cat sa acopere pipota .

Fierbeti inabusit sub capac 40 min [ verificati daca pipota nu e fiarta mai repede , adaugati apa daca e necesar ]

 In final sosul trebuie sa arate ca o smantana mai grosa . Serviti presarat cu patrunjel verde .

 

TIPS-URI

1

Folositi ulei daca doriti in loc de untura .

2

Daca doriti mai acrisor adaugati la sfarsit o lingura de pasta de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas unguresc cu pipote de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

kamy 1

27.01.2012, 10:11

n-am simtit mirosul,dar ma ia cu lesin

ANDREEA 1

24.08.2012, 18:52

Ungurii sunt dati dracu cu mancarea???)Nu,dragilor mei,ne place sau nu,trebuie sa recunoastem ei au traditie gastronomica,au mancaruri specifice.....pe cand noi,cu ce ne laudam???Nici micii nu sunt romanesti ,nici sarmalele,nici macar mamaliguta....vorba unui bucatar de la Masterchef;coliva e traditionala romanilor::)))) asa ca....bv lor!!!BV ungurilor,fac mancaruri excelente!!!Felicitari ,pipotele sunt preferatele mele,nota 10 pt reteta,doamna!!!

mihaelar63 1

25.08.2012, 07:42

Multumesc Andreea
Ma bucur ca ti-a placut . De fapt vei observa ca in aceasta zona multe preparate au influente ale bucatariei unguresti .

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rasol de curcan la cuptor in sos de rosii