Paprikas cu smantana a la Kati

de mihaelar63 in Pui, 16 Ian 2010 | 4782 vizualizari

 

reteta originala ungureasca ,,culeasa '' direct de la sursa , adica de la soacra-mea ,

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe mari  intregi de pui
  • 4 ardei  grasi sau capia
  • 1 ardei iute
  • 2 cepe mari
  • 150 ml ulei
  • sare
  • 1 lingura boia
  • 1 lingura  faina
  • 500 ml smantana
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paprikas cu smantana a la Kati:


  1. pulpele se curata , se taie in doua si se spala .

  2. ceapa si ardeii se curata se spala si se taie cubulete marunte .

  3. carnea de pui se prajeste pana se rumeneste in ulei incins.se scoate pe un platou alaturat.

  4. in uleiul fierbinte caliti usor ceapa si ardeii cubulete pana devin sticlosi.

  5. se adauga boiaua si faiana , rapid apoi o cana de apa .se pune inapoi pulpele de pui si se lasa la fiert la foc mic 15 min .

  6. dupa aceasta se pune smantana + frunzele de patrunjel spalate si maruntite, amestecand usor .

  7. gata !!!

 

TIPS-URI

1

daca doriti ca paprikasul sa fie mai usor , inlocuiti smantana cu lapte acru , lapte dulce sau iaurt.

2

 mamaliguta este obligatorie ca garnitura !!!

3

pe vremuri uleiul era inlocuit cu untura de porc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikas cu smantana a la Kati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mihaelar63 1

17.01.2010, 23:00

numai soacra eu nu

mihaelar63 1

17.01.2010, 23:04

sa stii ca am fost azi la ea si am cerut comfirmarea la reteta , carnea trebuie fiarta la inceput cu putin ulei pana scade la stadiul ca se prajeste , e singura mea ,, greseala ''

elena1988 1

15.03.2011, 13:42

ce bun este

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10688 puncte

 Merisor

9730 puncte

Rocsi

5870 puncte

RODIMUR

5393 puncte

mirela0911

5292 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui