Pardulas sarde

de mihaelalalala in Prajituri, 7 Apr 2014 | 3500 vizualizari

 

Pardulas este un dulce tipic di Sardinia, pregatit in mod traditional de Paste, cunoscut de asemenea si in afara Italiei sub numele de "formagelle".

 

INGREDIENTE

ALUAT:

  • 250 g faina alba
  • 1 lingura untura (sau unt)
  • 150 ml apa calduta, putin sarata

UMPLUTURA:

  • 500 g branza de vaci (sau oaie)
  • 150 g zahar
  • 70 g faina alba
  • 30 g gris
  • 2 galbenusuri
  • coaja rasa de la o lamaie si o portocala
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zafferano (sofran)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pardulas sarde:

ALUAT:

Amestecam toate cele 3 ingrediente pana obtinem un aluat elasic si neted, apoi il lasam sa se odihneasa pentru 30 de minute.

Intre timp pregatim umplutura. Punem intr-un bol branza cu zaharul si frecam bine cu o furculita dupa care adaugam cele 2 galbenusuri, coaja rasa de la citrice si pliculetul de sofron. Amestecam faina alba, grisul si parful de copt si adaugam totul (treptat) in compozitia noastra.

Pe o suprafata intindem aluatul intr-o foaie subtire, iar cu ajutorul unui pahar formam niste discuri pe care le transformam in cosulete sau raze de soare.

Asezam cosuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le umplem cu amestecul de branza si le dam la cuptor (200°) pt 40 de minute aproximativ.

Cand se racesc le ungem cu miere, le pudram cu zahar vanilat si bombonele colorate.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pardulas sarde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pardulas sarde-0
Pardulas sarde-1
Pardulas sarde-2
Pardulas sarde-3
Pardulas sarde-4
Pardulas sarde-5
Pardulas sarde-6
Pardulas sarde-7
Pardulas sarde-8

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

Bunica

Bunica 1

07.04.2014, 19:25

Ce interesanta reteta!

Rocsi

Rocsi 1

07.04.2014, 20:37

Ce bune

mihaelar63

mihaelar63 1

05.05.2014, 16:39

Interesanta reteta , specifica Italiei .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!