Pardulas sarde

de mihaelalalala in Prajituri, 7 Apr 2014 | 3833 vizualizari

 

Pardulas este un dulce tipic di Sardinia, pregatit in mod traditional de Paste, cunoscut de asemenea si in afara Italiei sub numele de "formagelle".

 

INGREDIENTE

ALUAT:

  • 250 g faina alba
  • 1 lingura untura (sau unt)
  • 150 ml apa calduta, putin sarata

UMPLUTURA:

  • 500 g branza de vaci (sau oaie)
  • 150 g zahar
  • 70 g faina alba
  • 30 g gris
  • 2 galbenusuri
  • coaja rasa de la o lamaie si o portocala
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zafferano (sofran)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pardulas sarde:

ALUAT:


Amestecam toate cele 3 ingrediente pana obtinem un aluat elasic si neted, apoi il lasam sa se odihneasa pentru 30 de minute.


Intre timp pregatim umplutura. Punem intr-un bol branza cu zaharul si frecam bine cu o furculita dupa care adaugam cele 2 galbenusuri, coaja rasa de la citrice si pliculetul de sofron. Amestecam faina alba, grisul si parful de copt si adaugam totul (treptat) in compozitia noastra.


Pe o suprafata intindem aluatul intr-o foaie subtire, iar cu ajutorul unui pahar formam niste discuri pe care le transformam in cosulete sau raze de soare.


Asezam cosuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le umplem cu amestecul de branza si le dam la cuptor (200°) pt 40 de minute aproximativ.


Cand se racesc le ungem cu miere, le pudram cu zahar vanilat si bombonele colorate.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pardulas sarde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Bunica 1

07.04.2014, 19:25

Ce interesanta reteta!

Rocsi 1

07.04.2014, 20:37

Ce bune

mihaelar63 1

05.05.2014, 16:39

Interesanta reteta , specifica Italiei .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu tarate