Dreptunghiuri cu lapte

de La Ancuta in Prajituri, 28 Dec 2010 | 9832 vizualizari

 

Multumesc Miha si pentru acesta reteta

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 230 g faina
  • 230 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 2 linguri zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 125 g unt
  • 75 ga zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dreptunghiuri cu lapte:

Pentru blat:

Mixam ouale pana isi dubleaza volumul iar apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana devine ca o crema. Amestecam cacaoa cu faina si o incorporam in amestecul de oua. Aluatul se imparte in trei si coacem trei blaturi in tava tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit, 15 minute. Se lasa la racit fara a le suprapune.

Intre timp facem crema. Amestecam 2 linguri de zahar cu amidonul si turnam treptat 100 ml lapte rece, amestecand bine, sa nu ramana cocoloase. Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon. Amestecam pana se ingroasa, iar apoi dam la racit. Untul il mixam bine impreuna cu zaharul pudra. Adaugam treptat spuma de unt peste budinca racita si mixam.

Crema se imparte in trei parti si se umplu cele trei blaturi insiropate putin cu sirop de zahar.

Siropul se face astfel:
50 ml apa
50 g zahar
1 lingura coniac (optional)

Caramelizam zaharul si astingem cu apa. Lasam sa se racesca si amestecam din cand in cand sa se topeasca tot caramelul. cand s-a racit adaugam coniacul.

Ornam prajitura dupa preferinte (eu am folosit aschii de ciocolata) si dam la rece.

Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dreptunghiuri cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Dreptunghiuri cu lapte-0
Dreptunghiuri cu lapte-1
Dreptunghiuri cu lapte-2
Dreptunghiuri cu lapte-3

COMENTARII (36)

La Ancuta

La Ancuta 1

14.01.2011, 23:58

Immortal09 nici eu nu am insiropat blatul foarte tare. Blatul este pufos si tare bun. Sper sa iti placa

iri_iri

iri_iri 1

14.08.2013, 20:01

Arata fff bine prajitura ta!

butoiaurora76

butoiaurora76 1

15.08.2013, 23:52

Prajitura este pe gustul meu! Multumesc de reteta! Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!