Dreptunghiuri cu lapte

de La Ancuta in Prajituri, 28 Dec 2010 | 10377 vizualizari

 

Multumesc Miha si pentru acesta reteta

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 230 g faina
  • 230 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 2 linguri zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 125 g unt
  • 75 ga zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dreptunghiuri cu lapte:

Pentru blat:


Mixam ouale pana isi dubleaza volumul iar apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana devine ca o crema. Amestecam cacaoa cu faina si o incorporam in amestecul de oua. Aluatul se imparte in trei si coacem trei blaturi in tava tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit, 15 minute. Se lasa la racit fara a le suprapune.


Intre timp facem crema. Amestecam 2 linguri de zahar cu amidonul si turnam treptat 100 ml lapte rece, amestecand bine, sa nu ramana cocoloase. Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon. Amestecam pana se ingroasa, iar apoi dam la racit. Untul il mixam bine impreuna cu zaharul pudra. Adaugam treptat spuma de unt peste budinca racita si mixam.


Crema se imparte in trei parti si se umplu cele trei blaturi insiropate putin cu sirop de zahar.


Siropul se face astfel:

50 ml apa

50 g zahar

1 lingura coniac (optional)


Caramelizam zaharul si astingem cu apa. Lasam sa se racesca si amestecam din cand in cand sa se topeasca tot caramelul. cand s-a racit adaugam coniacul.


Ornam prajitura dupa preferinte (eu am folosit aschii de ciocolata) si dam la rece.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dreptunghiuri cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

La Ancuta 1

14.01.2011, 23:58

Immortal09 nici eu nu am insiropat blatul foarte tare. Blatul este pufos si tare bun. Sper sa iti placa

iri_iri 1

14.08.2013, 20:01

Arata fff bine prajitura ta!

butoiaurora76 1

15.08.2013, 23:52

Prajitura este pe gustul meu! Multumesc de reteta! Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert "Bulgarasi" de cacao