Dreptunghiuri cu lapte

de La Ancuta in Prajituri, 28 Dec 2010 | 15421 vizualizari

 

Multumesc Miha si pentru acesta reteta

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 230 g faina
  • 230 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 2 linguri zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 125 g unt
  • 75 ga zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dreptunghiuri cu lapte:

Pentru blat:

Mixam ouale pana isi dubleaza volumul iar apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana devine ca o crema. Amestecam cacaoa cu faina si o incorporam in amestecul de oua. Aluatul se imparte in trei si coacem trei blaturi in tava tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit, 15 minute. Se lasa la racit fara a le suprapune.

Intre timp facem crema. Amestecam 2 linguri de zahar cu amidonul si turnam treptat 100 ml lapte rece, amestecand bine, sa nu ramana cocoloase. Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon. Amestecam pana se ingroasa, iar apoi dam la racit. Untul il mixam bine impreuna cu zaharul pudra. Adaugam treptat spuma de unt peste budinca racita si mixam.

Crema se imparte in trei parti si se umplu cele trei blaturi insiropate putin cu sirop de zahar.

Siropul se face astfel:
50 ml apa
50 g zahar
1 lingura coniac (optional)

Caramelizam zaharul si astingem cu apa. Lasam sa se racesca si amestecam din cand in cand sa se topeasca tot caramelul. cand s-a racit adaugam coniacul.

Ornam prajitura dupa preferinte (eu am folosit aschii de ciocolata) si dam la rece.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Dreptunghiuri cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

iry-gabriela 1

14.08.2013, 20:01

Arata fff bine prajitura ta!

butoiaurora76 1

15.08.2013, 23:52

Prajitura este pe gustul meu! Multumesc de reteta! Delicioasa!

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 11:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti glazurati