Parfait cu biscuiti

de carmenvlad in Prajituri, 5 Apr 2011 | 8940 vizualizari

 

Odinioara era prajitura mea preferata.

 

INGREDIENTE

  • 8 linguri zahar
  • 50 g cacao
  • 1 ceasca apa
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 3 oua
  • 200 g biscuiti
  • 1 pachet unt (200g)
  • 1 cescuta lapte cu cacao (pentru inmuiat biscuitii)
  • 14 biscuiti pentru tapetat tava

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait cu biscuiti:

Se face un sirop din zahar, cacao, apa si zahar vanilat. Se lasa sa se raceasca. Se spumeaza untul cu cele trei galbenusuri, unul cate unul si se adauga siropul caldut putin cate putin. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu biscuitii sfaramati. Se adauga biscuitii peste compozitia de unt. Se amesteca usor si se pune compozitia intr-o forma de check tapetata cu o folie alimentara. Pe fundul tavii se pun biscuiti inmuiati in lapte cu cacao. Se apasa compozitia bine cu lingura sa nu ramana goluri de aer si se da la congelator. Se serveste cu frisca, ciocolata rasa sau caramel. Eu am pus putin caramel deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

jolygina 1

06.04.2011, 09:08

bun

adry88 1

01.06.2011, 21:26

grozav

ralu_ca 1

24.06.2013, 07:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ness