Prajitura "Budincuta"

de merisor in Prajituri, 9 Noi 2012 | 13673 vizualizari

 

N-am stiut ce nume sa-i dau si pentru ca are aspect de budinca, i-am spus "Budincuta".
Este o combinatie proprie de blat cu biscuiti si mere. Am facut-o intr-un regim mai de urgenta si a iesit buna, contrar asteptarilor.
Pentru glazura am imprumutat ideea de la Dia cu folia cu bule, dar nu mi-a reusit intocmai, deoarece nu am avut timp suficient si am desfacut-o pana a apucat sa se intareasca definitv. Este o prajitura de post.

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 400 gr biscuiti obisnuiti
  • 4 linguri zahar
  • ½ pachet margarina
  • 200 mL apa
  • 200 gr rahat multicolor
  • 50 gr stafide
  • Blat 2
  • 1 Kg mere
  • 250 gr biscuiti
  • 150 gr nuca taiata
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri zahar
  • ½ pachet margarina
  • Glazura:
  • 5 lg zahar
  • 3 lg cacao
  • 4lg apa
  • 1 lg ulei
  • 100 gr ciocolata amaruie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Budincuta":

Mod de preparare blat 1:


Se arde zaharul, se pune margarina si apoi apa fiarta. Se lasa pe foc pana la lichefierea completa.


Se strivesc biscuitii, dar nu de tot, mai lasam si bucatele mai mari.


Rahatul se taie in cubulete micute. Stafidele se pun in apa.


Intr-un bol se pun biscuitii sfaramati impreuna cu rahatul si stafidele. Se toarna compozitia cu zahar ars fierbinte si se amesteca bine.


Asezam o folie alimentara in tava(24/30 cm) si rasturnam blatul de biscuiti. Nivelam si presam bine.


Mod de preparare blat 2:


Se curata merele de coaja si interior si se dau pe razatoare.


Intr-un vas se pun pe foc merele razuite impreuna cu zaharul si scortisoara.


Biscuitii ii sfaramam.


Nuca se taie marunt.


Cand merele au inceput sa lase sirop, adaugam margarina si amestecam pana la topirea acesteia, apoi punem biscuitii treptat.


Rasturnam blatul cald peste cel din tava si nivelam. Presaram nuca deasupra si presam asezand folie deasupra.


Glazura:


Se pun intr-o craticioara toate ingredientele, se omogenizeaza bine si se fierb la foc mic


Se intinde folia cu bulele in sus si se rastoarna glazura peste ea. Se lasa putin pana se intareste si se aseaza cu grija peste prajitura. Pe mine m-a ajutat Ady la rasturnat, pentru ca nu am lasat-o sa se intareasca mult. Se da la rece, iar cand glazura este intarita definitiv se desface folia.


Glazura nu a iesit estetica, dar gustul a fost delicios.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Budincuta"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

marianascarlat 1

24.07.2013, 13:49

N-am toate ingredientele sa o fac astazi dar imi place mult ideea!

bianca92 1

28.10.2013, 14:42

ce bine arata. Si cred ca e si foarte gustoasa

Krystyan Trendy 1

06.12.2013, 15:13

ce prajitura buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris