Parfait napolitan cu 3 feluri de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 7 Mar 2016 | 1769 vizualizari

 

Minunatie...si atat!

 

INGREDIENTE

  • 2 albusuri proaspete
  • 175 gr. zahar brun facut pudra
  • 4 linguri apa
  • 600 ml frisca lichida indulcita
  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 100 gr. ciocolata cu lapte
  • 100 gr. ciocolata alba
  • vanilie
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait napolitan cu 3 feluri de ciocolata:

Se ia o forma de chec, se unge la baza cu putin ulei vegetal si se asaza o folie de prospetime( eu am dublat-o) cu marginile sa atarne peste ea.


Intr-un vas mic, se pune zaharul impreuna cu 4 linguri de apa si se lasa acesta sa se topeasca apoi sa dea in clocot timp de 2 minute.


Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, ca pentru bezea.


Dupa ce siropul a clocotit doua minute se toarna usor peste bezeaua de albusuri, pana se incoporeaza, avand grija sa amestecam fara oprire cu mixerul, cand s-a omogenizat, continuam sa mixam pentru inca doua minute ca sa racim compozitia.


Mixam frisca lichida separat intr-un vas si apoi o amestecam cu compozitia de sirop si bezea.


Impartim amestecul in trei vase.


Topim pe baie de aburi fiecare ciocolata, apoi o lasam deoparte avand grija sa ramana lichida.


In ciocolata alba topita punem vanilia.


Fiecare tip de ciocolata il punem in vasele pregatite si mixam bine sa se omogenizeze cu frisca( sau cu telul).


Punem la baza formei de chec, amestecul cu ciocolata neagra, nivelam cu o spatula si dam la congelator pentru 45 de minute. Avem grija sa punem restul vaselor la frigider.


Scoatem vasul de la rece si punem amestecul de ciocolata cu lapte si dam pentru inca45 de minute la congelator.


Procedam la fel si cu ultimul strat de ciocolata alba si punem forma la congelator pentru minim 6 ore.


Scoatem forma de la rece cu 20 de minute inainte sa ne delectam cu bunatatea.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait napolitan cu 3 feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

RuxyRux 1

11.03.2016, 22:34

Multumeeeeesc

ela 1

15.03.2016, 16:02

m-ai omorat!!!!!

RuxyRux 1

16.03.2016, 22:18

Au

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de ciocolata cu zmeura