Pariziene cu brânză

de diaconta in Dulciuri, 2 Noi 2011 | 9614 vizualizari

 

Am tot vazut la fete,mai întâi la Ana Maria apoi la Justlovecooking si la Elena_Daria.De fapt nu-mi erau straine,le gasisem la o patiserie si mi-au placut tare mult.Eu am ales varianta cu brânza.Am avut o branza de vaca dulce si cremoasa,brânza adevarata.Acum stateam pe gânduri daca sa postez reteta sau nu.M-am apucat sa-mi schimb niste setari la aparatul foto si mi-am sters pozele din timpul prepararii.Se întâmpla la nepriceputi ca mine.
I-am promis Doamnei Maria ca-i dau si ma tin de cuvant,chiar daca ea si-a retras oferta.....eu nu's suparacioasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coca:
  • 500 gr faina
  • 260 ml lapte
  • 70 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • 50 gr unt
  • Un ou si un galbenus pentru uns
  • Esenta de vanilie
  • Un praf de sare
  • Pentru umplutura de branza:
  • 500 gr branza de vaca
  • 2 linguri smantana
  • 3 linguri de zahar
  • Coaja de lamaie
  • vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu brânză:

Pregatim mai întâi maiaua.Pentru aceasta amestecam drojdia cu 2 linguri de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Lasam maiaua sa creasca într-un loc caldut.


Faina o cernem într-un castron,adaugam putina sare,oul,untul topit,zaharul (mai putin cele 2 linguri puse la maia),vanilia si laptele caldut.Framântam un aluat omogen.Mie mi s-a parut potrivita consistenta pentru un aluat dospit,dar daca considerati mai puteti pune faina sau lapte.Acoperim cu un prosop si lasam coca obtinuta sa dospeasca într-un loc caldut.Când si-a dublat volumul putem sa ne apucam de format parizienele.


Impartim aluatul în 8 parti egale.Acum am sa încerc sa va explic cum se împatura aceste pariziene,dat fiind ca nu mai am pozele.Intindem fiecare biluta ca si o foaie dreptunghiulara.Impartim foaia „imaginar” în doua.Jumatate din foaie o „franjuram” cu un cutter pentru aluat.


Pe partea netaiata asezam umplutura de brânza,îndoim marginile pentru a evita ca umplutura sa iasa si rulam dinspre partea cu umplutura,în asa fel ca partea cu franjurile sa îmbrace frumos partea de deasupra.Ungem deasupra cu galbenusul de ou,le mai lasam în tava 30 de minute sa mai creasca,apoi le punem la cuptor pentru 25 de minute.


Sunt un adevarat deliciu,foarte pufoase si cu umplutura cremoasa de brânza.


Poftă bună !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (78)

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 12:19

delicioase

diaconta 1

12.12.2013, 08:43

Krysry
foarte mult imi plac

Aurelia 07_07 1

18.12.2013, 22:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice