Painici dulci pentru micul dejun

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 3 Mai 2011 | 7138 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 75 g unt/margarina
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • Coaja rasa de lamiae
  • 10 g drojdie uscata
  • Un praf de sare
  •  Gem de caise/Ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici dulci pentru micul dejun:

Manual :

Intr-un castron se pune  faina,se amesteca cu zaharul si sarea.Laptele se amesteca cu margarina topita si se toarna in gaura facuta in mijlocul fainii.Se amesteca cu o lingura dinspre interior spre exterior.Se framanta pana obtinem un aluat neted si elastic.Bila de aluat se acopera cu un prosop si se lasa la dospit,la loc cald,pana isi dubleaza volumul.

La masina de paine :

In cuva masinii se toarna laptele caldut,margarina topita,oul batut si un praf de sare,apoi faina,pe margini zaharul si in mijlocul faini se face o adancitura in care se pune drojdia.Masina se seteaza la programul de framantare si dospire(la mine e programul 8) si asteptam o ora si jumatate apoi procedam ca mai jos.

Aluatul dospit se se rastoarna pe masa de lucru si se imparte in 10-12 bucati.Fiecare bucata se intinge putin cu degetele si se pune in mijloc o lingurita gem.Se impachteaza unind colturile opuse.

Painicile se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se acopera cu un posop si se lasa 20 minute la dospit.Intre timp se incalzeste cuptorul.

1 lingura unt se topeste in 2-3 linguri lapte.Cu acest amesteca se ung painicile si se baga la cuptor pentru aprox 30 minute(primele 10 minute se lasa focul mare,apoi se da la minim).Se servesc calde pudrate cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici dulci pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu ciocolata si ness